Home

Oncologische Zorgwe zijn er voor u op ingrijpende momenten

Oncologische Zorg | OLVG

Contact & afspraak

Zoekt u een telefoonnummer?
U vindt per zorgpad de betrokken contactpersonen en afdelingen.

Wanneer het vermoeden bestaat dat u kanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Bij OLVG kunt u terecht voor een groot aantal oncologische onderzoeken en behandelingen. Naast veelvoorkomende vormen van kanker - zoals borstkanker, longkanker en darmkanker - behandelen wij ook vormen van kanker die minder vaak voorkomen, zoals alvleesklierkanker en zaadbalkanker.

Wij stellen hoge eisen aan onze zorg en werken volgens de laatste richtlijnen. OLVG is onderdeel van Oncologisch Centrum Amsterdam, het grootste oncologische samenwerkingsverband van Amsterdam.

Ervaringsverhaal

4 oktober 2018

mammacareverpeegkundige Francien Rijperborstkanker vraagt vaak ook geestelijk veel

De diagnose borstkanker komt vaak als een schok. Je komt van een veilige bekende wereld in een vreemde terecht. Waar wat bekend is wegvalt en je grip verliest. Niet alleen op je lijf, maar ook op je leven. Er razen vragen door je hoofd op allerlei niveaus. 

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe vertel ik mijn kinderen dat ik kanker heb?

Nadat u zelf eerst de diagnose heeft moeten verwerken, komt u al snel op het punt waarbij u zich afvraagt hoe u uw kinderen gaat uitleggen wat er aan de hand is. Uit onderzoek blijkt dat u dit het beste zo snel mogelijk kan doen. Het is belangrijk dat zij van u te horen krijgen wat er aan de hand is, en niet van iemand anders. Hierbij is het van belang dat u open en eerlijk bent in het geven van de informatie over uw ziekte. Geef de informatie wel gedoseerd en vertel alleen wat op dat moment van belang is voor u en uw gezin. Hieronder vind u informatie die kan helpen bij het vertellen aan uw kind: