home

Uw partner of naaste heeft kanker : wat u zelf kunt doen en waar u hulp bij kunt krijgen

Kanker raakt niet alleen de patiënt, maar ook de partner en naasten. Als partner of naaste komt er veel op u af. Veel partners of naasten zijn bezorgd of voelen zich machteloos. Als uw partner ziek is, heeft u het vaak ook extra druk. Niet alleen door de zorg voor uw zieke partner, maar vaak ook doordat u taken moet overnemen. Bijvoorbeeld het huishouden of de zorg voor kinderen. Het is belangrijk om ook tijd de nemen voor uw gevoelens.

Mijn partner of naaste heeft kanker

Als uw partner of naaste kanker krijgt kunt u veel emoties hebben zoals angst, boosheid en verdriet. Het is belangrijk dat u tijd neemt voor uw gevoelens en emoties. U kunt erover praten met vrienden of familie. Soms helpt het ook om uw gedachtes op te schrijven in een dagboek of blog.

Het is belangrijk dat u met uw partner of naaste praat over wat u beiden nodig heeft. U kunt dan bespreken wat u beiden helpt om het beste met de emoties om te gaan.

Er zijn verschillende organisaties die informatie geven en hulp bieden over hoe u met uw emoties kunt omgaan. U kunt uw vragen stellen aan de casemanager. De casemanager weet waar u voor meer informatie of hulp terecht kunt.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met uw casemanager. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Oncologisch Centrum van OLVG. Laatst gewijzigd: