Home

Medische Oncologieu bent bij ons in goede handen

Medische Oncologie | OLVG

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 82 82

Locatie Oost

020 599 30 37

Naar MijnOLVG

De afdeling Medische Oncologie richt zich op de behandeling van kanker met medicijnen, zoals chemotherapie, doelgerichte (targeted) therapie, immuuntherapie en hormoontherapie. Deze behandelingen kunnen worden gegeven om kanker te genezen, maar ook om klachten te verlichten of het ziekteproces te vertragen als genezen van kanker niet meer mogelijk is.

De afdeling Medische Oncologie is een deelspecialisme van Interne Geneeskunde

De internist-oncoloog is uw hoofdbehandelaar en aanspreekpunt. Daarnaast zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam op onze afdeling, zoals researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en oncologieverpleegkundigen.

Bij de behandeling werkt de oncoloog altijd samen met andere specialisten. De medicamenteuze behandeling wordt bij veel vormen van kanker gecombineerd met een operatie of met bestraling.

Poliklinieken, dagbehandelingen en verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de poliklinieken, dagbehandelingen of verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Ervaringsverhaal

1 juni 2017

Verpleegkundig specialist Melissa Sombroekik heb het beste van beide werelden

‘Vorige week kreeg ik een kaartje van een van mijn patiënten. Ik begeleidde haar als verpleegkundig specialist in haar behandeltraject voor borstkanker. ‘Dankjewel voor alle heldere info en support, zodat ik ook nu weer mijn eigen beslissing heb kunnen nemen,’ stond erop.

Lees verder