Home

Medische Oncologieu bent bij ons in goede handen

Medische Oncologie | OLVG

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 88 78

Locatie Oost

020 510 88 78

Naar MijnOLVG

De afdeling Medische Oncologie richt zich op de behandeling van kanker met medicijnen, zoals chemotherapie, doelgerichte (targeted) therapie, immuuntherapie en hormoontherapie. Deze behandelingen kunnen worden gegeven om kanker te genezen, maar ook om klachten te verlichten of het ziekteproces te vertragen als genezen van kanker niet meer mogelijk is.

De afdeling Medische Oncologie is een deelspecialisme van Interne Geneeskunde

De internist-oncoloog is uw hoofdbehandelaar en aanspreekpunt. Daarnaast zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam op onze afdeling, zoals researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en oncologieverpleegkundigen.

Bij de behandeling werkt de oncoloog altijd samen met andere specialisten. De medicamenteuze behandeling wordt bij veel vormen van kanker gecombineerd met een operatie of met bestraling.

Poliklinieken, dagbehandelingen en verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de poliklinieken, dagbehandelingen of verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Ervaringsverhaal

18 oktober 2017

Boksen tegen borstkankerik wil deze vrouwen in hun kracht zetten

‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Dit bracht me op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten.’

Lees verder