Interne Geneeskunde : wij geven goede zorg in hartje Amsterdam

De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen, aandoeningen van alle interne processen in het lichaam, en lichamelijke klachten waarbij nog geen diagnose is gevonden. U kunt hierbij o.a. denken aan infectieziekten, stofwisselingsziekten, nierziekten, osteoporose en bloed- en beenmergziekten.

Deelspecialismen van Interne Geneeskunde OLVG zijn:

Onze internisten van zijn breed opgeleid om alle aandoeningen van de inwendige organen te behandelen. Daarnaast hebben veel internisten zich gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen.

Feiten & cijfers

4.200
opnames per jaar
3.800
dagopnames per jaar

Ervaringsverhaal

Internist Ineke Schouten : speuren naar de diagnose

Mensen vragen me wel eens wat een internist precies doet. Eigenlijk is het bijna niet uit te leggen. Mijn vak gaat over organen en hormonen. Over kanker en infectieziekten. En hoe dit allemaal met elkaar samenhangt. Soms zeg ik wel eens: "Ik doe alles wat een andere specialist niet doet." Eén van mijn aandachtsgebieden is acute interne geneeskunde. Complexe klachten waarvan de oorzaak niet direct duidelijk is. Maar die wel zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Soms zijn ze levensbedreigend.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Uw geplande afspraken kunt u zien in MijnOLVG.

Sommige afspraken kunnen verzet worden via MijnOLVG meer informatie vindt u op deze pagina: afspraak verzetten. Indien het niet lukt om uw afspraak te verzetten dan kunt u contact opnemen met de polikliniek. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina. 
Let op: verzetten kan gevolgen hebben voor uw behandeling. Een nieuwe afspraak op korte termijn is niet altijd mogelijk

Het kan zijn dat het spreekuur van de zorgverlener uitloopt. Vandaar het verzoek om nog een half uur beschikbaar te zijn na de afgesproken tijd.

Wij trachten binnen 2 dagen contact met u op te nemen om de afspraak in te plannen. Is 5 werkdagen na de verwijzing nog geen contact met u opgenomen, dan kunt contact opnemen met de polikliniek op beide locaties. 
OLVG, locatie West:  020 510 8882 

OLVG, locatie Oost:  020 599 3037

Ga naar MijnOLVG en klik op ‘online aanmelden’. Komt u er niet uit of hebt u een vraag?
Mail naar
 mijnolvg@olvg.nl of kom langs bij het patiënten servicepunt in de ontvangsthal van het ziekenhuis

Meestal is dit wel het geval. Uw behandelaar heeft u dit verteld tijdens het laatste consult. Op het labformulier én in MijnOLVG  staat een datum waarop het lab ongeveer wordt verwacht. Moet u bloedprikken? Dan is het belangrijk om dat tijdig te doen, het liefst 1 week vóór de afspraak.

Ja dat is wenselijk. U kunt een afspraak maken via bloedafnameU kunt ook komen zonder afspraak, het kan zijn dat u dan langer moet wachten.

​​​​​​U kunt een nieuw formulier aan te vragen door een vraag te stellen via MijnOLVG.
Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG. U kunt eventueel ook een nieuw formulier ophalen bij de balie van de polikliniek.

De datum is een indicatie. Het is in ieder geval wel belangrijk dat u op tijd, het liefst 1 week voor uw polibezoek bloed laat afnemen, zodat de uitslag tijdens het bezoek besproken kan worden.

Neem contact op met uw arts via MijnOLVG door een vraag te stellen. Bij ernstige bijwerkingen kunt u contact opnemen. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina. 

U kunt uw herhaalrecept eenvoudig aanvragen via MijnOLVG. Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG.
Hebt u de medicatie binnen 2 werkdagen nodig? Neem dan telefonisch contact op. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina.