home

Begeleiding bij afwijkingen van de bloedvaten : persoonlijk programma

Bij een vernauwing van de bloedvaten kan bloed niet goed stromen. U kunt dan hart- en vaatziekten krijgen. Bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte. Door gezond te leven, maakt u de kans op hart- en vaatziekten kleiner. Ook heeft u minder klachten. Op de Vasculaire polikliniek begeleiden we u daarbij.

Persoonlijk programma

De huisarts of een specialist kan u doorverwijzen naar de Vasculaire polikliniek. U krijgt op de polikliniek eerst een afspraak van 1 uur. Eerst gaat u naar de verpleegkundige of verpleegkundig specialist. Soms spreekt ook de arts. Tijdens deze afspraak bespreekt u uw klachten. De verpleegkundige meet uw lengte, gewicht, bloeddruk en buikomvang. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek.

De verpleegkundig specialist of arts bespreekt meteen met u de uitslag. U bespreekt samen uw situatie. Ook bespreekt u hoe u de kans op hart- en vaatziekten kunt verkleinen. U krijgt eventueel advies om uw manier van leven aan te passen.

Tot slot bespreekt u samen het gebruik van medicijnen. U heeft misschien medicijnen nodig voor uw bloeddruk of cholesterol.
Door een hoge bloeddruk heeft u meer kans op hart- en vaatziekten.
Cholesterol is belangrijk voor het lichaam. Maar een hoog cholesterol kan uw bloedvaten nauwer maken. U heeft dan meer kans op hart- en vaatziekten.
Als u al medicijnen heeft voor uw bloeddruk of cholesterol, kijkt de arts of dat voor u de beste medicijnen zijn. Als dat nodig is krijgt u andere medicijnen.

De adviezen en medicijnen zijn samen uw persoonlijk programma.

Vervolgafspraken

Tijdens de volgende afspraken bespreekt u hoe het met u gaat. Soms krijgt u dan ook weer een onderzoek. Dat hangt af van uw situatie.
Het gesprek en het onderzoek kunnen gaan over:

  • uw bloeddruk
  • uw cholesterol
  • gezond eten
  • beweging
  • roken

leegkundig specialist kan u tips geven over uw medicijnen, over een training om te stoppen met roken of bijvoorbeeld over gezonde en lekkere voeding,

De verpleegkundige informeert uw huisarts of de specialist die u heeft doorverwezen naar de Vasculaire polikliniek. Soms verwijst de verpleegkundig specialist u naar een andere specialist.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.

Polikliniek Vasculaire Geneeskunde, via de polikliniek Interne Geneeskunde, locatie Oost, P2
020 599 30 37 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)

Polikliniek Vasculaire Geneeskunde, via de polikliniek Interne Geneeskunde, locatie West, route 14
020 510 88 82 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Vasculaire Geneeskunde van OLVG. Laatst gewijzigd: