Hematologie : u bent bij ons in goede handen

Hematologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren. Bijvoorbeeld bloedstollingsstoornissen, vormen van bloedarmoede en trombose. Ook bepaalde vormen van kanker, zoals (acute) leukemie, lymfeklierkanker en de ziekte van Kahler, worden door de hematoloog behandeld. 

De afdeling Hematologie is een deelspecialisme van Interne Geneeskunde

De internist-hematoloog is uw hoofdbehandelaar en aanspreekpunt. Daarnaast zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam op onze afdeling, zoals researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en hematologieverpleegkundigen.

OLVG is een behandelcentrum voor acute leukemie en expertisecentrum voor sikkelcelziekte. Ook verzorgen wij het voor- en natraject voor patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan.

De afdeling Hematologie van OLVG werkt volgens de laatste richtlijnen en is betrokken bij een groot aantal wetenschappelijke studies. We werkt nauw samen met AMC, VUmc en diverse patiëntenorganisaties.

Dagbehandelingen, Poliklinieken en Verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Dagbehandelingen, Poliklinieken en Verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Veelgestelde vragen

Uw geplande afspraken kunt u zien in MijnOLVG.

Sommige afspraken kunnen verzet worden via MijnOLVG meer informatie vindt u op deze pagina: afspraak verzetten. Indien het niet lukt om uw afspraak te verzetten dan kunt u contact opnemen met de polikliniek. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina. 
Let op: verzetten kan gevolgen hebben voor uw behandeling. Een nieuwe afspraak op korte termijn is niet altijd mogelijk

Het kan zijn dat het spreekuur van de zorgverlener uitloopt. Vandaar het verzoek om nog een half uur beschikbaar te zijn na de afgesproken tijd.

Wij trachten binnen 2 dagen contact met u op te nemen om de afspraak in te plannen. Is 5 werkdagen na de verwijzing nog geen contact met u opgenomen, dan kunt contact opnemen met de polikliniek op beide locaties. 
OLVG, locatie West:  020 510 8882 

OLVG, locatie Oost:  020 599 3037

Ga naar MijnOLVG en klik op ‘online aanmelden’. Komt u er niet uit of hebt u een vraag?
Mail naar
 mijnolvg@olvg.nl of kom langs bij het patiënten servicepunt in de ontvangsthal van het ziekenhuis

Meestal is dit wel het geval. Uw behandelaar heeft u dit verteld tijdens het laatste consult. Op het labformulier én in MijnOLVG  staat een datum waarop het lab ongeveer wordt verwacht. Moet u bloedprikken? Dan is het belangrijk om dat tijdig te doen, het liefst 1 week vóór de afspraak.

Ja dat is wenselijk. U kunt een afspraak maken via bloedafnameU kunt ook komen zonder afspraak, het kan zijn dat u dan langer moet wachten.

​​​​​​U kunt een nieuw formulier aan te vragen door een vraag te stellen via MijnOLVG.
Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG. U kunt eventueel ook een nieuw formulier ophalen bij de balie van de polikliniek.

De datum is een indicatie. Het is in ieder geval wel belangrijk dat u op tijd, het liefst 1 week voor uw polibezoek bloed laat afnemen, zodat de uitslag tijdens het bezoek besproken kan worden.

Neem contact op met uw arts via MijnOLVG door een vraag te stellen. Bij ernstige bijwerkingen kunt u contact opnemen. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina. 

U kunt uw herhaalrecept eenvoudig aanvragen via MijnOLVG. Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG.
Hebt u de medicatie binnen 2 werkdagen nodig? Neem dan telefonisch contact op. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina.