STZ

OLVG is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Daarom zijn we ook lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Als STZ-ziekenhuis biedt OLVG hooggespecialiseerde zorg, doen we wetenschappelijk onderzoek en leiden we vele artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals op.

Hoogwaardige zorg

Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door alle ziekenhuizen geboden wordt, maar wel in de STZ-ziekenhuizen. We hebben alle diagnostiek ‘in eigen huis’, behandelen grote groepen patiënten en hebben een centrale positie in regionale zorgnetwerken. Het meest in het oog lopend is de wijze waarop de STZ-ziekenhuizen de ‘personal touch’ onderhouden, in alle facetten staat de patiënt centraal.

Ieder STZ-ziekenhuis heeft alle basiszorg in huis en heeft daarnaast een eigen aanbod topklinische zorg. Deze zorg is altijd multidisciplinair. Specialisten in een vakgebied werken samen met verpleegkundigen, paramedici en andere ondersteunende professionals, om de topklinische zorg te blijven leveren .

Wetenschap

Door  wetenschappelijk onderzoek te doen, dragen we bij aan de verbetering van de patiëntenzorg. Dit betreft wetenschappelijk onderzoek door artsen, maar ook door verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. We werken daarom veel in samenwerking met AMC en VuMC. 

Opleiding

STZ-ziekenhuizen staan garant voor de opleidingen van duizenden medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Ook OLVG heeft een goed opleidingsklimaat waarin de jonge arts of verpleegkundige alles leert om een toparts of topverpleegkundige te worden. 

Naar de website van STZ