home

Polikliniek Medische Oncologie en Hematologie : u kunt hiervoor terecht bij Medische Oncologie

Polikliniek Medische Oncologie en Hematologie

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Openingstijden

ma t/m vrij 8.15-16.30 uur

Contact

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

De afdeling Oncologie & Hematologie richt zich op de diagnostiek en behandeling van kanker (Oncologie) en/ of behandeling van afwijkingen van het bloed, bloedvormende organen en de lymfeklieren (Hematologie). U kunt terecht op de polikliniek voor een groot aantal onderzoeken en oncologische behandelingen.

Bij elke kankersoort hoort een speciaal behandelteam om u de beste zorg te geven. De specialisten in dit team zorgen samen met u voor een persoonlijk behandelplan. Een plan dat past bij uw ziekte, maar ook bij uw  persoonlijke situatie. We zorgen dat uw huisarts betrokken wordt bij de behandeling en vanzelfsprekend hebben we ook aandacht voor de mensen om u heen. Het behandelteam bestaat uit verschillende zorgverleners.

Een oncoloog/hematoloog is een medisch specialist (internist) die gespecialiseerd is in het vaststellen en behandelen van kanker en bloedziekten. De verpleegkundig specialist is een gespecialiseerde verpleegkundige die bevoegd is bepaalde medische handelingen uit te voeren. Hij/zij begeleidt en behandelt patiënten zelfstandig (inclusief het voorschrijven van medicatie), maar altijd onder de eindverantwoordelijkheid van een medisch specialist. Het behandelteam wordt bijgestaan door betrokken en deskundige oncologie- en hematologieverpleegkundigen, polikliniekassistenten, research-verpleegkundigen en het palliatief team.

Het behandelteam is verantwoordelijk voor de kliniek, dagbehandeling en polikliniek op locatie Oost en locatie West van OLVG.

MijnOLVG voor vragen, herhaalrecepten en meer

Via MijnOLVG kunt u gemakkelijk een aantal zaken vragen en regelen, zoals:

  • U kunt vragen stellen over uw behandeling

  • U kunt herhaalrecepten aanvragen

  • U kunt een afspraak maken of wijzigen

  • U kunt bij klachten tijdens uw behandeling via de Onco Monitor advies krijgen over uw zorg

Op onze website www.olvg.nl/mijnolvg staat veel informatie over hoe MijnOLVG werkt en hoe u zich kunt aanmelden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek Medische Oncologie en Hematologie, via 020 510 88 78. Buiten kantoortijden kunt u direct bellen naar verpleegafdeling A6, locatie West naar 020 510 82 16. Wij doen ons best uw afspraken steeds bij dezelfde zorgverlener te plannen. Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat de afspraken moeten aansluiten op uw behandelschema.