Radiologie

(020) 599 33 25

ma t/m vrij 08.30 tot 16.30 uur

Korte toegangstijden, klantvriendelijkheid en een goede afstemming tussen diagnostiek en (daaruit volgende) behandelingen zijn belangrijke uitgangspunten van de afdeling Radiologie.

Op de afdeling Radiologie wordt het inwendige van de patiënt bekeken. Afhankelijk van het gevraagde onderzoek, worden er door de laborant afbeeldingen gemaakt met behulp van apparatuur met röntgenstraling (röntgenfoto, CT, DEXA), geluidsgolven (echografie) of een zeer sterk magneetveld (MRI). De radioloog bekijkt deze beelden en geeft de onderzoeksresultaten per brief door aan uw huisarts of specialist.

Uw (huis)arts vraagt een radiologisch onderzoek meestal aan om een goede diagnose te kunnen stellen. Omdat het verslag van de radioloog vaak een van de factoren is op basis waarvan uw (huis)arts tot een diagnose komt, zal de uitslag van het radiologisch onderzoek altijd met u besproken worden door uw (huis)arts en niet door de radioloog.

Opleidingsziekenhuis

Het OLVG is een opleidingsziekenhuis. Het onderzoek kan dus worden verricht door een laborant in opleiding en/of een radioloog in opleiding. Zij worden altijd bijgestaan en gesuperviseerd door ervaren radiodiagnostisch laboranten en/of radiologen.

Cijfers en feiten van de afdeling Radiologie

  • U vindt de afdeling Radiologie op locatie Oosterpark. Daarnaast biedt de afdeling Radiologie via de Rijdende Röntgen diagnostiek op locatie in vrijwel alle verpleeghuizen in Amsterdam; uniek in Nederland! Meer informatie over de Rijdende Röntgen
  • De resultaten van de onderzoeken komen direct in de computer. Uw specialist kan de resultaten daardoor rechtstreeks bekijken. Uw huisarts ontvangt in principe binnen twee werkdagen na het onderzoek een verslag (als de huisarts zich heeft aangemeld voor het ontvangen van digitale verslagen, ontvangt deze het verslag zelfs binnen 1 werkdag).
  • Er zijn 17 onderzoekskamers.
  • Er zijn mobiele röntgen- en echoapparaten voor onderzoek op andere afdelingen.
  • De afdeling Radiologie doet 150.000 onderzoeken en behandelingen per jaar.
  • Er worden 500 patiënten per werkdag geholpen.
  • Er werken circa 130 medewerkers.

Aanvraagformulieren voor verwijzers

Verwijzers kunnen gebruik maken van formulieren om radiologisch onderzoek aan te vragen.

Naar de formulieren

Screeningsformulieren voor CT en MRI