Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
Een knobbel of zwellingzwelling of een knobbel in de schildklier heet een schildkliernodus. Bij een RFA-behandeling verhit de interventieradioloog de cellende cellen van de schildkliernodus. Door de hitte gaan de cellen kapot en sterven deze af. Na een aantal weken tot maanden na de RFA-behandeling is de knobbel of zwelling kleiner. De zwelling of knobbel gaat niet helemaal weg.
De behandeling gebeurt via een speciale naald. Het plaatsen van de naald in de knobbel of zwelling gebeurt met behulp van echografie. Als de naald op de juiste plaats zit voegt de interventieradioloog de hitte toe en wordt het weefsel verwarmd.
Heeft u een pacemaker of een neurostimulator? Neem dan voor het onderzoek contact op met uw behandelend arts.
In overleg met de radioloog of behandelend arts krijgt u soms sedatie.
Na de behandeling wacht u nog 30 minuten in de wachtkamer. Als u zich goed voelt, dan mag u naar huis.
De aanvragend arts bespreekt het resultaat van de behandeling met u.
Iedere behandeling heeft risico’s. Bij deze behandeling bestaat er een kleine kans op een ontsteking of een kleine bloeduitstorting. Door het verhitten van de schildklier kunt tijdelijk wat hees zijn. Dit is normaal en dit herstelt vanzelf.
Als u last heeft van bijwerkingen als u zich zorgen maakt over de bijwerkingen, neem dan contact op met de aanvragend arts.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG of per e-mail. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Afdeling Radiologie, locatie Oost, C1
020 599 33 25 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
radiologieoosterpark@olvg.nl
Afdeling Radiologie, locatie West, route 15
020 510 88 98 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
radiologie.afdeling@olvg.nl