Welkom op de afdeling Kindergeneeskunde

Welkom bij Kindergeneeskunde OLVG »

Kindergeneeskunde is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van patiënten in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderarts behandelt niet alleen kinderen die een ziekte of aandoening hebben. Ook kinderen bij wie de normale ontwikkeling of groei verstoord is, kunnen worden onderzocht en behandeld door de kinderarts.

Speciale spreekuren

Spreekuren »

Dagelijks houden onze kinderartsen spreekuur. Ook zijn er enkele bijzondere (multidisciplinaire) spreekuren o.a.:

Verpleegafdeling

Naar onze kinderverpleegafdeling

Kinderen en tieners van 0 tot 18 jaar verblijven bij een ziekenhuisopname op onze kinderverpleegafdeling. Deze afdeling is zo kindvriendelijk mogelijk ingericht: licht, vrolijk en met veel ruimtes waar kinderen en hun ouders kunnen ontspannen.

Lachgas

Lachgas voor kinderen

Een prikje geven? Of een wondje hechten? Sommige kinderen worden al panisch van de gedachte. Daarom gebruiken we sinds kort lachgas. Kinderarts Sükrü Genco: ‘Het OLVG is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland waar kinderen lachgas kunnen krijgen.'

Lees verder in Entree

Bereid uw kind voor

Zo bereidt u uw kind voor op een bezoek

Met de fotoboeken op de OLVG-kindersite kunt u samen met uw kind stap voor stap doornemen hoe een bezoek aan de polikliniek, de dagbehandeling of de kinderverpleegafdeling verloopt.

Bekijk de fotoboeken op de kindersite