home

Borstvoeding : u kunt hiervoor terecht bij Verloskunde

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om kinderen de eerste 6 maanden alleen maar borstvoeding te geven. In OLVG proberen wij daarom vrouwen zo goed mogelijk te begeleiden bij het geven van borstvoeding. U kunt onze verpleegkundigen en lactatiekundigen altijd vragen om advies en ondersteuning. Ook kunt u de voorlichtingsvideo over borstvoeding bekijken.

: op deze pagina snel naar

bekijk de video

Heeft u tijdens de zwangerschap of na de geboorte van uw kind vragen over borstvoeding? Onze verpleegkundigen kunnen u informeren en ondersteunen bij het geven van borstvoeding of het afkolven van moedermelk.

Lactatiekundige

In OLVG werken lactatiekundigen, dit zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in borstvoeding. Zij begeleiden vrouwen die problemen ervaren bij het geven van borstvoeding of waarbij het niet lukt om borstvoeding te geven. U kunt tijdens uw verblijf in OLVG via de verpleegkundige een afspraak maken met de lactatiekundige. De lactatiekundigen trainen ook de andere medewerkers om hun kennis over borstvoeding op peil te houden.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Verloskunde.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Verloskunde van OLVG. Laatst gewijzigd: