home

Polikliniek Kinderorthopedie (locatie West) : u kunt hiervoor terecht bij Orthopedie

Polikliniek Kinderorthopedie (locatie West)

Locatie

OLVG, locatie West
Route 5

Openingstijden

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

De polikliniek Kinderorthopedie biedt diverse spreekuren voor kinderen tot 18 jaar met orthopedische klachten. Voor de meeste spreekuren geldt dat er een nauwe samenwerking is met andere medische afdelingen, zoals bijvoorbeeld de afdeling Kindergeneeskunde of de Gipskamer. Bij de informatie over het spreekuur staat  op welke locatie binnen het ziekenhuis de afspraak zal plaatsvinden.

Kinderorthopedisch Centrum Amsterdam

Het Kinderorthopedisch Centrum Amsterdam (KOCA) is sinds 2016 een samenwerkingsverband van kinderorthopeden en een Physician Assistant in OLVG en het AUMC voor alle kinderen met orthopedische problemen in de regio Noord-Holland.

Het KOCA wil de kwaliteit van kinderorthopedische zorg in Amsterdam verbeteren en de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. Door betere verwijzing en doorstroming van patiënten kunnen wij de zorg efficiënter maken en ervoor zorgen dat patiënten sneller in het juiste ziekenhuis, bij de juiste zorgverlener terechtkomen.

Expertisecentrum
Sinds 2020 is het KOCA een door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen erkend expertisecentrum. Dit betekent dat we basale maar ook complexe zorg op het gebied van kinderorthopedie bieden. We zijn overigens al langer een expertisecentrum voor HME/MO en ook een erkend klompvoetcentrum. Tevens worden naar het KOCA patiënten verwezen met heupdysplasie (DDH), afgegleden heupkop (SCFE), Perthes, standsafwijkingen van de benen en beenlengteverschil als gevolg van aangeboren of verworven afwijkingen. Wij verrichten daarnaast beenverlengingsoperaties en correctieoperaties.

Alle kinderen met orthopedische afwijkingen zijn welkom in OLVG. 
 
Opleiding en wetenschap 
Het KOCA biedt een integrale hoogwaardige opleiding voor kinderorthopedie aan en verricht daarnaast basaal en klinisch wetenschappelijk onderzoek.