Neonatologie : u kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Neonatologie

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, 2de verdieping

Openingstijden

Contact

Routes

Over de verpleegafdeling

Welkom in het Anna Paviljoen: het moeder- en kindcentrum van OLVG, locatie Oost.

In het Anna Paviljoen worden vooral zieke baby’s opgenomen die in OLVG of thuis zijn geboren. Daarnaast is OLVG een post-IC/HC-centrum. Dat betekent dat we ook de medische zorg kunnen bieden aan baby’s die op een neonatale intensive care hebben gelegen.

In het Anna Paviljoen verblijven de baby’s samen met hun ouders in een eenpersoonskamer, de zorgsuite of de neo-suite.

Wij werken volgens het Family Integrated Care concept, waarbij ouders intensief bij de zorg voor hun kind worden betrokken.

Neo-suite in het Anna Paviljoen

Anders dan in de meeste andere ziekenhuizen hoeven te vroeg geboren of zieke baby's in het Anna Paviljoen niet naar een aparte neonatologie-afdeling, maar verblijven zij de eerste week na de geboorte samen met moeder in een zorgsuite. De meeste baby’s kunnen na een paar dagen samen met hun moeder naar huis. Als het kind langer dan een week opgenomen blijft, vindt de verdere behandeling plaats in een neo-suite. In de neo-suite zijn alle medische voorzieningen aanwezig die nodig zijn voor uw kind.

De neo-suite biedt rust en privacy. Eén van de ouders kan blijven slapen op een bedbank. Er is een kleine koelkast voor uw persoonlijke gebruik aanwezig, evenals een kolfapparaat. U kunt gebruik maken van een douche en toilet in de buurt van de neo-suite van uw baby. De neo-suites zijn alleen toegankelijk met een pasje, dat u wordt verstrekt bij de opname van uw baby.

Verblijfskosten na bevalling

Als uw baby of u als moeder na de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis moet blijven, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Lees meer over verblijfkosten na de bevalling.

Ons zorgconcept: Family Integrated Care

Wij betrekken u zo veel mogelijk bij de zorg en behandeling van uw baby. Het "Family Integrated Care" concept is bedoeld zodat u en uw baby snel vertrouwd aan elkaar raken en goed voorbereid zijn bij ontslag naar huis. Uit wetenschappelijke onderzoek is gebleken dat Family Integrated Care de gezondheidsuitkomsten voor u en uw baby kan verbeteren.

Family Integrated Care in het Anna Paviljoen bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Verzorging van de baby zo veel mogelijk door de ouders
  2. Ouders aanwezig bij de artsenvisite
  3. Themabijeenkomsten voor ouders

Lees meer over Nazorg couveusekinderen en zieke pasgeborenen

Zelf een kijkje nemen in het Anna Paviljoen?

Wordt uw baby binnenkort overgeplaatst vanuit een ander ziekenhuis naar het Anna Paviljoen, dan leiden wij u graag persoonlijk rond. Daarbij informeren we u over ons Family Integrated Care concept en wat dit voor u en uw baby betekent. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.