Home

Hematologieu bent bij ons in goede handen

Hematologie | OLVG

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 88 78 

Locatie Oost

020 510 88 78

Naar MijnOLVG

Hematologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren. Bijvoorbeeld bloedstollingsstoornissen, vormen van bloedarmoede en trombose. Ook bepaalde vormen van kanker, zoals (acute) leukemie, lymfeklierkanker en de ziekte van Kahler, worden door de hematoloog behandeld. 

De afdeling Hematologie is een deelspecialisme van Interne Geneeskunde

De internist-hematoloog is uw hoofdbehandelaar en aanspreekpunt. Daarnaast zijn er gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam op onze afdeling, zoals researchverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en hematologieverpleegkundigen.

OLVG is een behandelcentrum voor acute leukemie en expertisecentrum voor sikkelcelziekte. Ook verzorgen wij het voor- en natraject voor patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan.

De afdeling Hematologie van OLVG werkt volgens de laatste richtlijnen en is betrokken bij een groot aantal wetenschappelijke studies. We werkt nauw samen met AMC, VUmc en diverse patiëntenorganisaties.

 

Poliklinieken, dagbehandelingen en verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de poliklinieken, dagbehandelingen of verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn afspraak verzetten?

Sommige afspraken kunnen verzet worden via MijnOLVG meer informatie vindt u op deze pagina: afspraak verzetten. Indien het niet lukt om uw afspraak te verzetten dan kunt u contact opnemen met de polikliniek. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina. 
Let op: verzetten kan gevolgen hebben voor uw behandeling. Een nieuwe afspraak op korte termijn is niet altijd mogelijk

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wanneer word ik opgeroepen?

Wij trachten binnen 2 dagen contact met u op te nemen om de afspraak in te plannen. Is 5 werkdagen na de verwijzing nog geen contact met u opgenomen, dan kunt contact opnemen met de polikliniek op beide locaties. 
OLVG, locatie West:  020 510 8882 

OLVG, locatie Oost:  020 599 3037

Moet ik bloedprikken vóór mijn volgende afspraak?

Meestal is dit wel het geval. Uw behandelaar heeft u dit verteld tijdens het laatste consult. Op het labformulier én in MijnOLVG  staat een datum waarop het lab ongeveer wordt verwacht. Moet u bloedprikken? Dan is het belangrijk om dat tijdig te doen, het liefst 1 week vóór de afspraak.

Klopt de datum op het labformulier?

De datum is een indicatie. Het is in ieder geval wel belangrijk dat u op tijd, het liefst 1 week voor uw polibezoek bloed laat afnemen, zodat de uitslag tijdens het bezoek besproken kan worden.

Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?

U kunt uw herhaalrecept eenvoudig aanvragen via MijnOLVG. Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG.
Hebt u de medicatie binnen 2 werkdagen nodig? Neem dan telefonisch contact op. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina.