Home

Oogheelkundewij bieden u goede zorg dichtbij huis

Oogheelkunde | OLVG

Contact & afspraak

020 510 88 87

Naar MijnOLVG

De afdeling Oogheelkunde levert hoogwaardige zorg en geeft graag persoonlijke aandacht aan patiënten. De oogartsen van OLVG hebben ieder hun eigen aandachtsgebieden en behandelen vele vormen van oogaandoeningen.

Een oogarts onderzoekt en behandelt oogaandoeningen bij patiënten van alle leeftijden. Hierbij wordt de oogarts eventueel bijgestaan door een technisch oogheelkundig assistent (TOA) of een orthoptist (specialist op het gebied van scheelzien en brilafwijkingen bij kinderen); andere ondersteuners die onder leiding van een oogarts meewerken zijn:

  • optometristen (een soort opticiens met uitgebreide medische kennis)
  • artsen in opleiding tot oogarts
  • co-assistenten: aankomend artsen

Een behandeling kan medisch zijn, met bijvoorbeeld oogdruppels, of bestaan uit een operatie (ook met laser).

Kleine ingrepen en laserbehandelingen vinden op de polikliniek plaats. Grotere operaties worden in dagbehandeling op het behandelcentrum op locatie Oost verricht. Dagbehandeling betekent dat u na de ingreep weer naar huis mag.

In OLVG worden met name staaroperaties uitgevoerd, maar ook operaties voor scheelzien, glaucoom (hoge oogdruk) en  ooglidafwijkingen.

Andere aandachtsgebieden zijn: maculadegeneratie ('slijtage van het netvlies'), oogheelkundige zorg bij diabetes en oogheelkundige zorg bij kinderen.

Door ZilverenKruis Achmea is OLVG aangewezen als eerste keus voor staaroperaties. OLVG werkt nauw samen met de academische ziekenhuizen het AMC en het VUmc.

Poliklinieken en dagbehandelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de poliklinieken of dagbehandelingen voor locatie, route & contact.