Polikliniek

(020) 599 3046

Maandag t/m vrijdag 8.20 tot 16.00 uur

Oost, P3
Spuistraat 

Oogheelkunde bord

Gespecialiseerde oogartsen

De oogartsen van het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben ieder hun eigen specialistische expertise en aandachtsgebieden. Wij zijn door de grootste zorgaanbieder van Nederland aangewezen als eerste keus voor staaroperaties. We werken nauw samen met academische ziekenhuizen AMC en VUmc.
Maak kennis met ons team

Wegwijzer P3

Korte wachttijden »

De polikliniek Oogheelkunde heeft meerdere speciale spreekuren. Bijvoorbeeld voor oogproblemen bij diabetes, voor scheelzien of voor kinderen met oogproblemen. U kunt meestal op korte termijn bij ons terecht.
De wachttijd voor een poliklinische afspraak is meestal 3 weken. De wachttijd voor een staaroperatie is 6 weken.

Oogheelkunde oogdruppel

Goed om te weten: druppelen van de ogen

Houd er rekening mee dat het bezoek aan de polikliniek Oogheelkunde minimaal 80 minuten duurt, vanwege het druppelen van de ogen. Omdat u door het druppelen tijdelijk minder goed ziet, adviseren wij u met iemand mee te rijden of met het openbaar vervoer te komen.

Oogarts, optometrist, orthoptist: wie doet wat? »

Op de afdeling Oogheelkunde van het OLVG werken onder meer oogartsen, oogartsen in opleiding (arts-assistenten), technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen, orthoptisten, polikliniekmedewerkers en secretaresses.

Wie doet wat?

Ortoptistent en Optometrist

Staaroperatie in het OLVG

De oogartsen van het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werken samen op het gebied van staar. Jaarlijks doen wij 3000 staaroperaties. Snel, pijnloos en met een minimaal risico op complicaties. Wij zijn door de grootste zorgaanbieder van Nederland aangewezen als eerste keus voor staaroperaties. U kunt bij ons binnen 2 weken terecht voor een staaroperatie. Wilt u meer weten over het verloop van de operatie?
Bekijk dan ons voorlichtingsfilmpje of fotoboek, lees de folder of neem contact op met onze polikliniek.