Home

Interne Geneeskundewij geven goede zorg in hartje Amsterdam

Interne Geneeskunde | OLVG

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 88 82

Locatie Oost

020 599 30 37

Locatie Spuistraat

020 599 30 37

Naar MijnOLVG

De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen, aandoeningen van alle interne processen in het lichaam, en lichamelijke klachten waarbij nog geen diagnose is gevonden. U kunt hierbij o.a. denken aan infectieziekten, stofwisselingsziekten, nierziekten, osteoporose en bloed- en beenmergziekten.

Deelspecialismen van Interne Geneeskunde OLVG zijn:

Onze internisten van zijn breed opgeleid om alle aandoeningen van de inwendige organen te behandelen. Daarnaast hebben veel internisten zich gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen.

Feiten & cijfers

  • 4.200opnames per jaar
  • 3.800dagopnames per jaar

Ervaringsverhaal

1 juni 2017

Internist Ineke Schoutenspeuren naar de diagnose

Internist Ineke Schouten is vrijwel dagelijks op de Spoedeisende Hulp van OLVG te vinden. Haar aandachtsgebied is de acute interne geneeskunde. Vaak gaat het om klachten waarvan niet direct duidelijk is waardoor ze worden veroorzaakt. "Saai is mijn beroep nooit".

Lees verder

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn afspraak verzetten?

Sommige afspraken kunnen verzet worden via MijnOLVG meer informatie vindt u op deze pagina: afspraak verzetten. Indien het niet lukt om uw afspraak te verzetten dan kunt u contact opnemen met de polikliniek. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina. 
Let op: verzetten kan gevolgen hebben voor uw behandeling. Een nieuwe afspraak op korte termijn is niet altijd mogelijk

Ik ben verwezen door mijn huisarts, wanneer word ik opgeroepen?

Wij trachten binnen 2 dagen contact met u op te nemen om de afspraak in te plannen. Is 5 werkdagen na de verwijzing nog geen contact met u opgenomen, dan kunt contact opnemen met de polikliniek op beide locaties. 
OLVG, locatie West:  020 510 8882 

OLVG, locatie Oost:  020 599 3037

Moet ik bloedprikken vóór mijn volgende afspraak?

Meestal is dit wel het geval. Uw behandelaar heeft u dit verteld tijdens het laatste consult. Op het labformulier én in MijnOLVG  staat een datum waarop het lab ongeveer wordt verwacht. Moet u bloedprikken? Dan is het belangrijk om dat tijdig te doen, het liefst 1 week vóór de afspraak.

Klopt de datum op het labformulier?

De datum is een indicatie. Het is in ieder geval wel belangrijk dat u op tijd, het liefst 1 week voor uw polibezoek bloed laat afnemen, zodat de uitslag tijdens het bezoek besproken kan worden.

Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?

U kunt uw herhaalrecept eenvoudig aanvragen via MijnOLVG. Klik hier voor uitleg over het stellen van een vraag via MijnOLVG.
Hebt u de medicatie binnen 2 werkdagen nodig? Neem dan telefonisch contact op. De nummers van de poliklinieken op locatie Oost, West en Spuitstraat vindt u bovenaan deze pagina.