home

Polikliniek Bloedafname Spuistraat : u kunt hiervoor terecht bij Bloedafname

Polikliniek Bloedafname Spuistraat

Locatie

OLVG, locatie Spuistraat 239a
Spuistraat

Openingstijden

ma t/m vr van 8.00 tot 16.15 uur. Vrije inloop tot 16.00 uur.

Contact

U kunt zonder afspraak bij OLVG, locatie Spuistraat terecht voor bloedprikken.

Liever een afspraak maken? Dat kan ook:

Afspraak maken

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

Bij de polikliniek Bloedafname van OLVG, locatie Spuistraat kunt u bloed laten prikken, spullen afhalen om urine of ontlasting mee te verzamelen en verzamelde urine of ontlasting inleveren.

U kunt zonder afspraak terecht bij de polikliniek Bloedafname van OLVG, locatie Spuistraat.
Voor bloedprikken op OLVG, locatie Spuistraat kunt u ook eenvoudig online een afspraak maken. We helpen u dan op het door u gekozen tijdstip. Patiënten zonder afspraak nemen plaats in de wachtruimte.

Aanvraagformulier

Neemt u bij een bezoek aan de polikliniek Bloedafname altijd een geldig legitimatiebewijs mee en het aanvraagformulier dat u van uw arts gekregen heeft.

Wij vragen altijd om een geldig legitimatiebewijs. Zonder geldig identiteitsbewijs mogen wij geen bloed afnemen en kunt u geen urine of ontlasting inleveren.

Als u verzamelde urine of ontlasting komt inleveren voor iemand anders, dan vragen wij naar het legitimatiebewijs van de patiënt. 

U kunt zich identificeren met de geldig(e):

  • identiteitskaart
  • paspoort
  • rijbewijs

Controleer of u voor de afname nuchter moet zijn. Dit staat op het aanvraagformulier, achter de bepaling. Nuchter betekent dat u 8 uur vóór de afname niet meer mag eten, drinken en roken. Alleen water drinken is toegestaan. Als u medicijnen gebruikt, mag u deze gewoon innemen (tenzij de arts anders met u heeft afgesproken).

Aanmelden

Op OLVG, locatie Spuistraat kunt u zich eerst aanmelden bij de inschrijfbalie. Hier worden uw legitimatiebewijs en uw gegevens gecontroleerd. Daarna kunt u bij deze balie een nummer trekken voor de bloedafname.

Nadat u uw nummer heeft getrokken, neemt u plaats in de wachtruimte. Verschijnt uw nummer op het televisiescherm? Dan gaat u naar de kamer voor de bloedafname. Een medewerker van de polikliniek Bloedafname controleert uw gegevens en verwerkt het formulier. Daarna wordt er door de medewerker bloed afgenomen.

Urine of ontlasting inleveren

Heeft u thuis urine of ontlasting verzameld en is er geen bloedafname nodig? Dan kunt u weggaan na het inleveren en nadat uw gegevens gecontroleerd zijn en uw formulieren verwerkt zijn.

Van wie krijg ik de uitslag van het onderzoek?

De zorgverlener die het onderzoek heeft aangevraagd, bijvoorbeeld uw huisarts, informeert u over de uitslag van het onderzoek. Wanneer u de uitslag krijgt is afhankelijk van het soort onderzoek dat u heeft gehad. Uw zorgverlener kan u daar meer informatie over geven. Ook kunt u uw uitslagen inzien via MijnOLVG

Nader gebruik lichaamsmateriaal

Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd nadat al het aangevraagde onderzoek is afgerond. Heel soms gebruiken we overgebleven materiaal als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dit gebeurt geanonimiseerd. Dit betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Als u niet wilt dat uw materiaal hiervoor gebruikt wordt, kunt u dit aangeven bij de balie van de polikliniek Bloedafname.

Bloedprikken bij u in de buurt

In Amsterdam kunt u op veel plekken bloed laten prikken, ook buiten OLVG. Vaak ook bij u in de buurt. Hier vindt u een overzicht van alle locaties van OLVG Lab. Bij veel locaties kunt u zonder afspraak terecht.