OLVG, locatie Spuistraat : u kunt hiervoor terecht bij Sportgeneeskunde - De Sportartsen Groep

OLVG, locatie Spuistraat

Locatie

OLVG, locatie spuistraat
OLVG, locatie Spuistraat, Spuistraat 239a

Openingstijden

ma t/m vrij: 08.30-16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.30 – 12:00 uur en 13:00 – 16:00 uur

Routes

Over de poli

Op OLVG, locatie Spuistraat kunt u terecht voor medische inspanningstesten en blessureconsulten.

Op de poli kunt u langskomen voor medische inspanningstesten en consulten.

Medische inspanningstest

Deze test helpt om te onderzoeken of de oorzaak van bepaalde klachten zit in de longen, hart, spieren, verstoorde stofwisseling of matige conditie. Deze test is zeer geschikt is voor mensen met klachten van onbegrepen kortademigheid, pijn op de borst, onbegrepen conditieverlies, onbegrepen moeheid etc. Een medische inspanningstest wordt vergoed vanuit de basisverzekering als de huisarts hiervoor een verwijzing uitschrijft.

Consulten

Consulten gaan meestal over blessures, maar kunnen ook betrekking hebben op andere sportgerelateerde problematiek, zoals inspannings-gerelateerde klachten of sporten met een chronische aandoening.
Er bestaat een nauwe samenwerking met een aantal medisch specialisten van het OLVG en AMC zoals bijvoorbeeld de orthopedisch chirurgen en cardiologen. Zo kan snel overleg en eventueel verwijzing plaatsvinden. Verder bestaat de mogelijkheid voor aanvullende diagnostiek zoals bloedonderzoek en radiologisch onderzoek, bijvoorbeeld röntgen, CT, echografie en MRI.

Verder beschikken wij over een uitgebreid netwerk van paramedische behandelaars in de regio, zoals sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten, sportdiëtisten, een orthopedisch schoenmaker en een orthopedisch instrumentmaker. Zo kan - indien noodzakelijk - snel een adequate behandeling plaatsvinden.