Home

Psychiatrie en Medische Psychologiewij geven goede zorg in hartje Amsterdam

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 85 62

Locatie Oost

020 599 30 43

Psychiatrie en Medische Psychologie in OLVG biedt gespecialiseerde zorg aan patiënten met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Wij bieden deze zorg poliklinisch, maar ook aan patiënten die zijn opgenomen op verschillende afdelingen van ons ziekenhuis.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van psychiatrische klachten bij verschillende patiëntgroepen. Daarvoor werken wij binnen OLVG o.a. intensief samen met het Hiv-behandelcentrum, Hartcentrum en Oncologisch Centrum Amsterdam.

Om onze patiënten de beste zorg te bieden, werken wij in een multidisciplinair team. Binnen dit team van experts wordt elke individuele patiënt besproken en vindt overleg plaats over het beste behandelplan. Het team werkt nauw samen met andere medische afdelingen in OLVG.
Wij werken volgens het Kwaliteitsstatuut GGZ vastgesteld door Zorginstituut Nederland.

Wetenschap en onderwijs

Binnen de unit Psychiatrie en Medische Psychologie lopen verscheidene wetenschappelijke studies. Vaak doen wij dit in samenwerking met andere afdelingen binnen OLVG. Het doel van ons wetenschappelijk onderzoek is meer kennis verwerven over de optimale behandeling van psychische klachten bij patiënten met lichamelijke aandoeningen.

OLVG is een opleidingsziekenhuis en binnen Psychiatrie en Medische Psychologie worden artsen opgeleid tot psychiater en huisarts. Psychologen worden binnen onze afdeling opgeleid tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog.

Poliklinieken, dagbehandelingen en verpleegafdelingen

Waar heeft u een afspraak? Klik op de poliklinieken, dagbehandelingen of verpleegafdelingen voor locatie, route & contact.

Ervaringsverhaal

27 januari 2016

geestelijke gezondheid rond zwangerschapmeer dan kraamtranen

Twee op de tien vrouwen zitten tijdens de zwangerschap niet lekker in hun vel. Dat heeft een negatieve invloed op zwangerschap en kraamtijd. Een speciale poli biedt hen en hun kind zorg op maat.

Lees verder