Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Bij eczeem heeft u plekken op uw huid die jeuken. Als u een lichte huid heeft, zijn de plekken rood. Als u een getinte of donkere huid heeft, zijn ze donkerder. Ook kunnen er schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes zijn.
De plekken kunnen op verschillende plekken zitten:
Eczeem is niet vies of besmettelijk. Elkaar aanraken en knuffelen is belangrijk en kan zeker geen kwaad.
De huisarts kan meestal zien aan uw huid dat u eczeem heeft.
Bloedonderzoek of huidtesten hebben geen zin.
Soms zal de huisarts ook kijken of u ergens huidschimmel heeft, bijvoorbeeld in uw liezen of op uw voeten. Dat kan ergens anders eczeem geven.
Als u huidschimmel heeft, krijgt u daar een behandeling voor. Het eczeem kan daardoor ook weggaan.
Denkt u (of de huisarts), dat het eczeem komt door contact met iets? Probeer dan uit te zoeken waar het van komt. Het kan komen van bijvoorbeeld van een armband, van make-up of van een schoonmaakmiddel. Kijk verder bij eczeem door contact met iets.
Eczeem behandelt u met:
Kijk bij behandeling tegen eczeem hoe u de crèmes gebruikt.
Krijgt u een behandeling voor eczeem, dan komt u na 1 of 2 weken terug bij uw huisarts. Uw huisarts kijkt dan of er verbetering is.
Informatie over ziekenhuizen die eczeem behandelen: Ziekenhuischeck.nl.
We hebben de informatie over eczeem gemaakt met:
Als de huisarts u niet kan helpen met uw eczeem, kan hij u verwijzen naar de dermatoloog in OLVG. De dermatoloog bespreekt met u welke behandeling mogelijk is.
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag aan de polikliniek via MijnOLVG. Op werkdagen kunt u ook bellen.
Polikliniek Dermatologie, locatie Oost, P1
020 510 86 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Polikliniek Dermatologie, locatie West, route 16
020 510 86 84 (op werkdagen van 08.15 tot 16.15 uur)
Een deel van de informatie op deze pagina komt van Thuisarts.nl. Thuisarts.nl wordt gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. De Federatie Medisch Specialisten, Patiëntenfederatie Nederland en Akwa GGZ werken mee aan Thuisarts.nl.