Vasculaire Geneeskunde

Vasculaire poliklinieku kunt hiervoor terecht bij Vasculaire Geneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Tijden spreekuur

8.30-16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

Oost, P2

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

Locatie Oost

Patiënten met (risico op) hart- en vaatziekten kunnen een afspraak krijgen bij de vasculaire polikliniek. Patiënten met diep veneuze trombose worden op het trombosespreekuur van de vasculaire polikliniek gezien.

De vasculaire polikliniek heeft als doel uw aandoening te behandelen en nieuwe problemen te voorkomen. Hierbij is uiteraard ook aandacht voor de risicofactoren die hart- en vaatziekten veroorzaken. Dit doen wij o.a. met behulp van medicatie en het opstellen van een persoonlijk programma.

Ons behandelteam

Het behandelteam van de vasculaire polikliniek bestaat uit een:

  • internist/vasculair geneeskundige of internist/hematoloog
  • arts in opleiding tot medisch specialist
  • verpleegkundig specialist
  • vasculair verpleegkundige
  • polikliniekassistente
  • researchmedewerker

Uw afspraak

Voor een bezoek aan ons spreekuur heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, neuroloog, vaatchirurg, cardioloog of oogarts. Ook kunt u verwezen worden via de Spoedeisende Hulp. Als wij de verwijsbrief van uw arts hebben ontvangen, plannen wij een afspraak voor u in. U krijgt een schriftelijke uitnodiging voor deze afspraak. Als u vragen heeft over deze afspraak of als u de afspraak moet verzetten of onverhoopt moet afzeggen, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Interne Geneeskunde.

Telefonisch overleg

Bent u (nieuwe) patiënt bij de vasculaire polikliniek en heeft u vragen, dan kunt u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.30 - 12.00 uur bellen met 020 599 24 91. Ook zorgverleners kunnen voor overleg contact met ons opnemen.
Soms krijgt u de voicemail omdat het team dan niet bereikbaar is in verband met patiëntenzorg. In dit geval kunt u een boodschap inspreken, dan bellen wij u terug.