home

OLVG Hartcentrum-app : u kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum

Om de zorg voor patiënten met een hartaandoening te ondersteunen, heeft het Hartcentrum de ‘OLVG Hartcentrum-app’ ontwikkeld. Hiermee kunnen hartpatiënten van OLVG thuis op een eenvoudige manier hun gezondheid meten en volgen. Achter de schermen kijkt een medisch team van OLVG mee naar de gegevens en begeleidt patiënten waar nodig. Dit kan een bezoek aan het ziekenhuis minder vaak nodig maken.

: op deze pagina snel naar

Hoe werkt de app?

  • Via de app vult u regelmatig een korte vragenlijst in over uw klachten. Hoe vaak dat nodig is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
  • Daarnaast heeft u de mogelijkheid om metingen te laten maken met de app. Hiervoor krijgt u gaandeweg instructies in de app.
  • Heeft u thuis een bloeddrukmeter en weegschaal? Dan kunt u via de app uw bloeddruk en gewicht invullen.
  • Ons medisch team beoordeelt uw gegevens binnen enkele werkdagen  nadat de metingen zijn ontvangen. 
  • Als uw metingen daar aanleiding toe geven, nemen wij contact met u op in de app of aan de telefoon. Als het noodzakelijk is, komt u naar het ziekenhuis
  • U kunt een vraag stellen via de app. Het medisch team geeft binnen enkele werkdagen antwoord op uw vraag. 

Voor wie is de OLVG Hartcentrum-app?

De app is bedoeld voor patiënten die in behandeling zijn bij een cardioloog van OLVG. Na aanmelden beoordeelt de cardioloog of het gebruik van de app bij uw situatie past. Deelname aan het programma van de OLVG Hartcentrum-app is vrijwillig en gratis. Lees de gebruiksvoorwaarden van de OLVG Hartcentrum-app. 

Medisch team

Een medisch team beoordeelt uw gegevens op afstand via de app. Zo nodig nemen wij telefonisch contact met u op, of maken we een afspraak voor u op de polikliniek.

Verloop

Aanmelden OLVG Hartcentrum app

  1. Vul het inschrijfformulier in. U ontvangt een e-mail met een bevestiging.
  2. Uw cardioloog beoordeelt of het gebruik van de OLVG Hartcentrum app past bij uw behandeling in OLVG.
  3. Wanneer uw deelname aan de app is geaccepteerd, wordt u gebeld door één van onze app-medewerkers. U ontvangt dan instructies over het downloaden, aanmelden en het gebruik

Deelname aan het programma van de OLVG Hartcentrum app is vrijwillig. De OLVG Hartcentrum app is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Luscii.

U kunt zich hier inschrijven.

Hulp bij gebruik app

Voor medische en algemene vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met hartcentrum-app@olvg.nl of een bericht sturen binnen de app. Voor technische assistentie kunt u bellen met de helpdesk van Luscii op +31(0)85 1305 851 of mailen met support@luscii.com.

Privacy
De toegang en beveiliging van uw gegevens voldoen aan de  informatiebeveiligingsnorm voor de zorg NEN7510. OLVG en Nederlandse partner Luscii zorgen ervoor dat uw persoonsgegevens veilig zijn en dat onbevoegden niet uw persoonsgegevens kunnen inzien.

Vragen & contact

Heeft u vragen over de OLVG Hartcentrum app? Stuur dan een e-mail naar hartcentrum-app@olvg.nl.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Hartcentrum van OLVG. Laatst gewijzigd: