Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Bij de ambulante flebectomie krijgt u eerst een plaatselijke verdoving. Hiervoor kunnen meerdere kleine injecties over de lengte van het been nodig zijn. Vervolgens maakt de dermatoloog boven het bloedvat een steekgaatje van hooguit een paar millimeter. Via dit kleine gaatje wordt een spatader aangehaakt en verwijderd. Dit herhalen we ongeveer om de 10 centimeter. De insteekgaatjes hoeven niet te worden gehecht en genezen vrijwel zonder littekens.
Na de ingreep krijgt u een verbandkous of een aangemeten elastische kous aan. Uw specialist bespreekt dit voor het plannen van de afspraak met u. U mag met de kous aan, na de ingreep gewoon weer lopen.
Ambulante flebectomie wordt ook wel de ‘Muller-procedure’ genoemd. De ingreep duurt ongeveer 3 kwartier.
Complicaties treden zelden op bij ambulante flebectomie. Meestal heeft u na de behandeling een bloeduitstorting of een 'verdoofd' gevoel in het behandelde gebied. Dit gaat vanzelf over.
Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Dermatologie.