home

Polikliniek Fertiliteit : u kunt hiervoor terecht bij Fertiliteit

Polikliniek Fertiliteit

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P1

Openingstijden

ma t/m vrij: 8.30-16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Icoon Patienten Service Punt

Het Patiënten Servicepunt
: voor al uw niet-medische vragen

Bij het Patiënten Servicepunt meldt u zich aan bij binnenkomst in ons ziekenhuis. 
U vindt ons in de centrale hal op locatie Oost en locatie West.
Hier kunt u terecht met al uw niet-medische vragen.

Lees verder

Routes

Over de poli

Voor u en uw partner starten op onze polikliniek een vast patroon van onderzoeken, ook wel oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO) genoemd.

Het OFO spoort eventuele stoornissen op die het ontstaan van een zwangerschap in de weg kunnen staan. De resultaten van de verschillende onderzoeken vormen als het ware de stukjes van een puzzel. Als we die puzzel hebben gelegd, kunnen we een weloverwogen advies geven. Afhankelijk van de bevindingen kan er in sommige gevallen een behandeling worden voorgesteld. Een behandeladvies komt tot stand door een multidisciplinair overleg.

Verschillende onderzoeken

U kunt bij de polikliniek Fertiliteit te maken krijgen met verschillende soorten afspraken zoals:

  • echo
  • watercontrastecho (SIS)
  • follikeltelling (AFC)
  • baarmoederfoto (HSG)
  • echo-controles tijdens behandeling
  • spermaonderzoek 
  • semen overlevingstest (SOT)  

De meeste onderzoeken vinden plaats op de polikliniek Fertiliteit. Voor het maken van een baarmoederfoto gaat u naar de Radiologie en voor een spermaonderzoek en SOT (semen overlevingstest) komt u bij het Fertiliteitslaboratorium. Via de polikliniek Fertiliteit hoort u tijdig welke afspraak u heeft en waar u verwacht wordt.

Spoedeisende vragen of problemen buiten kantooruren?

Bent u onder behandeling bij de polikliniek Fertiliteit bij locatie Oost en heeft u vragen, maakt u zich zorgen of heeft u lichamelijke klachten als buikpijn, koorts of een opgezette buik?

Patiënten, die een behandeling bij ons ondergaan, kunnen buiten de openingstijden van de polikliniek altijd contact opnemen met: Verloskamers/Spoedeisende gynaecologische hulp van OLVG, telefoonnummer 020 599 30 09.

Ons team

Op de polikliniek Fertiliteit van locatie Oost werken 2 gynaecologen, 1 fertiliteitsarts, 2 arts-assistenten, 1 fertiliteitsverpleegkundige en 8 doktersassistentes.

We streven ernaar de afspraken steeds bij dezelfde arts of fertiliteitsverpleegkundige te regelen. Voor onderzoeken die op een specifieke dag van de cyclus moeten worden afgesproken, is dat niet altijd mogelijk.