Apotheek Service Punt (ASP) : u kunt hiervoor terecht bij Poliklinische apotheek

Apotheek Service Punt (ASP)

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, Lichtstraat

Openingstijden

ma t/m vrij: 8.30-17.00 uur

Contact

Routes

Over de poli

Om het medicatiegebruik voor, tijdens en na uw verblijf in OLVG zo goed mogelijk te organiseren, hebben wij het Apotheek Service Punt (ASP) in locatie Oost. Het ASP communiceert namens OLVG met de openbare apotheken.

Het ASP is onderdeel van de OLVG apotheek (locatie Oost) en wordt bemand door zowel farmaceutisch consulenten als apothekersassistenten. De belangrijkste werkzaamheden van het ASP zijn:

  • Aanvragen van medicatieoverzichten, zowel voor geplande ziekenhuisopnames als voor spoedopnames

Als u wordt opgenomen vraagt het ASP een dag van tevoren uw medicatieoverzicht op bij uw eigen apotheek. Een medicatieoverzicht is een lijst van geneesmiddelen die u het afgelopen half jaar (of langer) gebruikt heeft. Het ASP zorgt ervoor dat het medicatieoverzicht op tijd in het elektronisch voorschrijfsysteem van het ziekenhuis komt.

  • Behandelen en verzenden van ontslagrecepten

Bij uw ontslag uit het ziekenhuis zorgt het ASP voor het verzenden van uw ontslagrecept naar uw eigen apotheek. Meestal kunt u op de dag van ontslag, in de namiddag uw medicijnen ophalen bij uw apotheek. Eventueel kunnen de medicijnen ook thuisbezorgd worden door uw apotheek.

  • Voeren van opname- en ontslaggesprekken met patiënten

De apothekersassistenten van het ASP ondersteunen de behandelend artsen van OLVG door het voeren van opnamegesprekken en ontslaggesprekken. Doel hiervan is voor uw opname zo goed mogelijk in kaart te brengen welke medicijnen u thuis gebruikt en bij uw ontslag ervoor te zorgen dat u zelf goed weet wat de veranderingen zijn voor uw medicatie thuis. Dit wordt ook doorgegeven aan uw openbare apotheek.