Poliklinische apotheek : u bent bij ons in goede handen

Foto van een zorgverlener en een patiënt Foto van een zorgverlener en een patiënt

De poliklinische apotheek is er voor iedereen: patiënten die een afspraak hebben bij de polikliniek of na een ziekenhuisopname weer naar huis gaan. Ook bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van OLVG zijn van harte welkom. Het ruime assortiment van de poliklinische apotheek van OLVG is afgestemd op de specialistische zorg van ons ziekenhuis. Daarnaast zijn er verband en hulpmiddelen verkrijgbaar en zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, neusdruppels en zalven.

Persoonlijk advies

Onze apotheekmedewerkers weten precies hoe u de geneesmiddelen moet gebruiken en geven u graag advies. Wij controleren van alle recepten de doseringen, de veiligheid en het gebruik in combinatie met andere geneesmiddelen. Zo nodig overleggen wij met uw behandelend arts.

Wij vinden het belangrijk alle patiënten goed te informeren, ook als dit wat extra tijd kost. Dit kan betekenen dat u soms even moet wachten. Ons team is erop ingesteld u zo snel mogelijk te helpen.

Medicatiebewaking

OLVG is aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Hiermee kan de apotheek medische gegevens inzien die nodig zijn voor uw behandeling. Als uw vaste apotheek op het LSP is aangesloten en u heeft toestemming gegeven, kunnen wij gebruikmaken van de koppeling met uw vaste apotheek. Op de website ikgeeftoestemming kunt u toestemming geven aan uw apotheek om relevante medicatiegegevens uit te wisselen.

Zorgverzekeraar

De kosten van geneesmiddelen die uw verzekeraar vergoedt, declareren wij direct bij uw verzekeraar. U hoeft deze dus niet eerst zelf te betalen. Doordat wij een elektronische koppeling hebben met uw zorgverzekeraar kunnen wij zien hoe u verzekerd bent en wat u vergoed krijgt. Geneesmiddelen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, moet u uiteraard wel betalen. Dit kan zowel contant als met een creditcard- of pinbetaling.

Door een besluit van de overheid verandert de financiering van een aantal medicijnen. Per 01-01-2012 levert de OLVG apotheek zelfstandig een aantal medicijnen. Bekijk de wijziging in de financiering en levering van een aantal geneesmiddelen.

Privacy

Uw gegevens worden in de apotheek vastgelegd in een elektronisch patiëntendossier. U heeft het recht dit dossier in te zien en de gegevens zo nodig aan te vullen of te corrigeren. Deze gegevens zijn niet toegankelijk voor onbevoegden.

In de inrichting van onze apotheek hebben wij zoveel mogelijk rekening gehouden met uw privacy. Mocht u liever even apart met de apothekersassistent willen overleggen of wilt u wat uitgebreider praten over uw medicatie, dan nodigen wij u graag uit in onze spreekkamer.

Vragen over uw medicijnen?

Het gebruik van geneesmiddelen kan allerlei vragen oproepen. Bijvoorbeeld over het combineren van medicijnen. Over bijwerkingen of over mogelijke alternatieven voor het middel dat u slikt. Niet altijd staat het antwoord hierop in de bijsluiter. De poliklinische apotheek van OLVG kan u helpen. 

U kunt met uw vragen terecht bij onze apotheek. Het apotheekinformatiesysteem bewaart alle gegevens over medicijnen die aan u zijn afgeleverd. De apotheker of apothekersassistent kan u onder andere op basis van deze gegevens een persoonlijk advies geven. U kunt uw vraag aan de balie stellen, of telefonisch. U kunt ook een afspraak maken met de apotheker of met één van de apothekersassistenten.

Als het voor u niet mogelijk is even langs te komen, kunt u ons een e-mail sturen. Op basis van uw naam, adres en geboortedatum kan de apotheker direct uw gegevens opzoeken in de computer. U ontvangt binnen 2  werkdagen een antwoord. Het is ook mogelijk dat de apotheker via e-mail of telefoon contact met u opneemt voor extra informatie. 

Stel anoniem uw vraag via Apotheek.nl

Wilt u de vraag anoniem stellen of heeft u een algemene vraag, dan kunt u uw vraag ook stellen op Apotheek.nl, een initiatief van de Nederlandse apothekers, verenigd in de beroepsorganisatie KNMP. Is uw vraag eerder gesteld dan krijgt u direct het antwoord op uw vraag te zien. Heeft u een nieuwe vraag, dan zal deze binnen 2 werkdagen worden beantwoord.

Wijziging in de financiering en levering van een aantal geneesmiddelen

Door een besluit van de overheid is de financiering van een aantal medicijnen veranderd. Bekijk om welke middelen dit gaat en of dit ook voor u van belang is. 

Poliklinieken

Waar heeft u een afspraak? Klik op de Poliklinieken voor locatie, route & contact.