Fertiliteit

Polikliniek Fertiliteitu kunt hiervoor terecht bij Fertiliteit

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P1

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30-16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Route

Naar de polikliniek

Oost, P1

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

Locatie Oost

Voor u en uw partner starten op onze polikliniek een vast patroon van onderzoeken, ook wel oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO) genoemd.

Het OFO spoort eventuele stoornissen op die het ontstaan van een zwangerschap in de weg kunnen staan. De resultaten van de verschillende onderzoeken vormen als het ware de stukjes van een puzzel. Als we die puzzel hebben gelegd, kunnen we een weloverwogen advies geven. Afhankelijk van de bevindingen kan er in sommige gevallen een behandeling worden voorgesteld. Een behandeladvies komt tot stand door een multidisciplinair overleg.

Verschillende onderzoeken

U kunt bij de polikliniek Fertiliteit te maken krijgen met verschillende soorten afspraken zoals:

  • echo
  • watercontrastecho (SIS)
  • follikeltelling (AFC)
  • baarmoederfoto (HSG)
  • echo-controles tijdens behandeling
  • spermaonderzoek 
  • semen overlevingstest (SOT)  

De meeste onderzoeken vinden plaats op de polikliniek Fertiliteit. Voor het maken van een baarmoederfoto gaat u naar de Radiologie en voor een spermaonderzoek en SOT (semen overlevingstest) komt u bij het Fertiliteitslaboratorium. Via de polikliniek Fertiliteit hoort u tijdig welke afspraak u heeft en waar u verwacht wordt.

Spoedeisende vragen of problemen buiten kantooruren?

Bent u onder behandeling bij de polikliniek Fertiliteit bij locatie Oost en heeft u vragen, maakt u zich zorgen of heeft u lichamelijke klachten als buikpijn, koorts of een opgezette buik?

Patiënten, die een behandeling bij ons ondergaan, kunnen buiten de openingstijden van de polikliniek altijd contact opnemen met: Verloskamers/Spoedeisende gynaecologische hulp van OLVG, telefoonnummer 020 599 30 09.

Ons team

Op de polikliniek Fertiliteit van locatie Oost werken 2 gynaecologen, 1 fertiliteitsarts, 2 arts-assistenten, 1 fertiliteitsverpleegkundige en 8 doktersassistentes.

We streven ernaar de afspraken steeds bij dezelfde arts of fertiliteitsverpleegkundige te regelen. Voor onderzoeken die op een specifieke dag van de cyclus moeten worden afgesproken, is dat niet altijd mogelijk.