Poliklinische apotheek

Apotheek Service Punt (ASP)u kunt hiervoor terecht bij Poliklinische apotheek

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, Lichtstraat

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30-17.00 uur

Route

Naar de polikliniek

Oost, Lichtstraat

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

Om het medicatiegebruik voor, tijdens en na uw verblijf in OLVG zo goed mogelijk te organiseren, hebben wij het Apotheek Service Punt (ASP) in locatie Oost. Het ASP communiceert namens OLVG met de openbare apotheken.

Het ASP is onderdeel van de OLVG apotheek (locatie Oost) en wordt bemand door zowel farmaceutisch consulenten als apothekersassistenten. De belangrijkste werkzaamheden van het ASP zijn:

  • Aanvragen van medicatieoverzichten, zowel voor geplande ziekenhuisopnames als voor spoedopnames

Als u wordt opgenomen vraagt het ASP een dag van tevoren uw medicatieoverzicht op bij uw eigen apotheek. Een medicatieoverzicht is een lijst van geneesmiddelen die u het afgelopen half jaar (of langer) gebruikt heeft. Het ASP zorgt ervoor dat het medicatieoverzicht op tijd in het elektronisch voorschrijfsysteem van het ziekenhuis komt.

  • Behandelen en verzenden van ontslagrecepten

Bij uw ontslag uit het ziekenhuis zorgt het ASP voor het verzenden van uw ontslagrecept naar uw eigen apotheek. Meestal kunt u op de dag van ontslag, in de namiddag uw medicijnen ophalen bij uw apotheek. Eventueel kunnen de medicijnen ook thuisbezorgd worden door uw apotheek.

  • Voeren van opname- en ontslaggesprekken met patiënten

De apothekersassistenten van het ASP ondersteunen de behandelend artsen van OLVG door het voeren van opnamegesprekken en ontslaggesprekken. Doel hiervan is voor uw opname zo goed mogelijk in kaart te brengen welke medicijnen u thuis gebruikt en bij uw ontslag ervoor te zorgen dat u zelf goed weet wat de veranderingen zijn voor uw medicatie thuis. Dit wordt ook doorgegeven aan uw openbare apotheek.