Home

Ergotherapiewij betrekken u actief bij uw behandeling

Ergotherapie | OLVG

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 83 64

Locatie Oost

020 599 30 13

Naar MijnOLVG

Ergotherapie is bedoeld voor mensen die door een aandoening problemen ondervinden in dagelijks functioneren. De ergotherapeut onderzoek en behandelt de praktische gevolgen van een ziekte voor het dagelijks leven. De behandeling is gericht op het in kaart brengen van de mogelijkheden van een patiënt, het vergroten van zelfstandig handelen en indien mogelijk het bespoedigen van ontslag naar huis.

Ergotherapie in OLVG is alleen voor patiënten die zijn doorverwezen door een medisch specialist uit OLVG. Op OLVG, locatie Oost werken wij ook voor de afdeling Revalidatiegeneeskunde van READE.

Tijdens de behandeling brengt de ergotherapeut de mogelijkheden van een patiënt in kaart. Het doel van de behandeling is het vergroten van zelfstandig handelen. We proberen ervoor te zorgen dat een patiënt sneller naar huis kan en daar zelfstandig kan functioneren na een opname in OLVG.

De ergotherapeuten uit OLVG onderzoeken, behandelen en adviseren patiënten met:

  • Neurologische aandoeningen, waaronder Parkinson en Parkinsonisme
  • Lichamelijke aandoeningen
  • Geriatrische aandoeningen
  • Doorligwonden (decubitus)
  • Longaandoeningen

De ergotherapeuten van OLVG zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn aangesloten bij ParkinsonNet.

Meer weten?

Bent u doorverwezen door een specialist uit OLVG en wilt u meer weten of uw afspraak wijzigen? Dan kunt u contact openemen met de afdeling Ergotherapie op OLVG, locatie Oost of West. Bent u doorverwezen door een revalidatiearts van Reade en wilt u meer weten of uw afspraak wijzigen? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Revalidatie via telefoonnummer: 020 599 29 49.