Aandoeningen & behandelingen

Voorwand- en/of achterwandplastiekU kunt hiervoor terecht bij Bekkenbodemcentrum Amsterdam en Gynaecologie

De gynaecoloog kan een verzakking (prolaps) van de voorwand of achterwand van de vagina herstellen door een voorwand- en/of achterwandplastiek. Soms is deze operatie ook nodig als u urine-incontinentie heeft door een verzakking.

  Verloop

  De behandeling

  Een verzakking van uw vagina, blaas en/of endeldarm ziet u soms als een bol in de opening van uw vagina uitpuilen. Bij een plastiek herstelt de gynaecoloog de vorm van de vagina en de blaas of endeldarm. De uitstulping verdwijnt zo. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • De voorwand van uw vagina en uw blaas zijn verzakt. U krijgt dan een voorwandplastiek, ook wel blaasverzakkingsplastiek genoemd. Tijdens deze operatie brengt de gynaecoloog de uitgezakte vaginavoorwand en blaas op hun plaats terug.
  • De achterwand van uw vagina en uw endeldarm zijn verzakt. U krijgt een achterwandplastiek, ook wel endeldarmverzakkingsplastiek genoemd. Tijdens deze operatie brengt de gynaecoloog de uitgezakte achterwand en endeldarm op hun plaats terug.

  Tips

  • Neem mee

   Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)
  • Zwangerschap

   Het is van groot belang dat de arts op de hoogte is van een eventuele zwangerschap (of zwangerschapswens).
  • Nieuwe patiënt?

   Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

  Vragen & contact

  Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de een van onderstaande afdelingen:

  De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Bekkenbodemcentrum Amsterdam van OLVG. Laatst gewijzigd: 04 september 2017