home

Met DigiD inloggen in MijnOLVG : gemakkelijk en veilig bij uw patiëntgegevens

Sinds 11 oktober 2022 kunnen patiënten van OLVG gebruikmaken van DigiD om in te loggen in patiëntenportaal MijnOLVG. 

Voorheen logden gebruikers van MijnOLVG in met een inlognaam en wachtwoord. Nu kan inloggen in MijnOLVG met DigiD. Om patiënten voldoende tijd te geven om een DigiD-account aan te maken, is het voorlopig ook nog mogelijk om in te loggen op de ‘oude manier’.

Zo logt u in met uw DigiD

Inloggen met DigiD is eenvoudig. Ga naar mijnolvg.nl of open de MijnOLVG-app en klik op de oranje balk naast het DigiD-logo. Volg de stappen van DigiD en u bent ingelogd in ons patiëntenportaal MijnOLVG.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over inloggen met DigiD vindt u in de veelgestelde vragen hieronder. Heeft u een vraag over DigiD zelf, zoals: ‘Waarom ontvang ik geen sms?’ of ‘Het lukt niet om de DigiD-app te activeren, wat nu?’, ga dan naar digid.nl/hulp

Veelgestelde vragen

Steeds meer organisaties maken gebruik van DigiD om op internet zaken te regelen. Wij sluiten hier als ziekenhuis graag bij aan om het de patiënt gemakkelijk te maken. Met DigiD kunt u snel en veilig inloggen via de computer of mobiele telefoon. Persoonlijke gegevens blijven goed beschermd. Bovendien wordt inloggen met DigiD op termijn verplicht voor alle patiëntenportalen.

Patiënten kunnen vanaf 11 oktober 2022 met DigiD inloggen in MijnOLVG. Hiervoor heeft u DigiD-app nodig. 

Heeft u nog geen DigiD-account, vraag dit dan aan via www.digid.nl. De DigiD-app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Als u een DigiD heeft aangevraagd, ontvangt u een brief met een activeringscode. Houd er rekening mee dat dit 3 werkdagen kan duren.

U kunt de DigiD-app downloaden op uw telefoon of tablet. Kijk voor meer uitleg op de website van DigiD

De manier waarop u een MijnOLVG-account aanmaakt verandert niet. Alleen de manier van inloggen. Meer informatie over hoe u een MijnOLVG-account aanmaakt vindt op de pagina MijnOLVG-account aanmaken.

Ja, ook als gemachtigde van een of meer van uw naasten logt u in met DigiD in ons patiëntenportaal MijnOLVG. Let op, u logt dan in met uw eigen DigiD-account, niet met dat van uw naaste. 

Om als gemachtigde met DigiD in te kunnen loggen in het MijnOLVG-account van uw naaste, moet u zelf ook als patiënt bekend zijn bij OLVG. Bent u dat niet, dan kunt u alleen via de oude inlogmethode inloggen in het MijnOLVG-account van uw naaste.

Voor hulp bij het aanmaken van een DigiD-account of bij het installeren van de DigiD-app kunt u terecht op digid.nl/hulp. Voor een gesproken en eenvoudige uitleg over DigiD in meerdere talen kunt u terecht op digid.uabc.nl/nl

Ga naar de website van DigiD voor meer uitleg over het uitvoeren van de ID-check in uw DigiD-app.

Zonder een Nederlands paspoort/identiteitskaart (ID-kaart) of rijbewijs kunt u geen ID-check doen in de DigiD-app. U kunt dan dus niet inloggen in MijnOLVG via DigiD. Voorlopig kunt u wel nog inloggen in MijnOLVG met de oude inlogmethode, met een inlognaam en wachtwoord.

Voorheen maakte OLVG gebruik van de app MyChart van Epic om patiënten via hun smartphone toegang te geven tot MijnOLVG. Nu heeft OLVG een eigen app, genaamd ‘MijnOLVG’. Naast de MijnOLVG-app blijft ook de MyChart-app beschikbaar. De apps bestaan dus naast elkaar. Qua functionaliteiten zijn de apps gelijk.

Bent u patiënt bij meerdere ziekenhuizen, en maken deze ziekenhuizen ook gebruik van de app MyChart, dan kan het handiger zijn om de MyChart-app te gebruiken. Dan hoeft u namelijk maar 1 app te downloaden in plaats van 2.