Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Bij het scleroseren van spataderen worden kleine aders ingespoten met een vaatwand irriterende vloeistof. De dermatoloog brengt een dunne naald in het bloedvat. Daarna spuit de dermatoloog een vloeistof in. Hiermee wordt opzettelijk de wand van het bloedvat beschadigd, zodat deze zal verkleven en het vat verandert in een dun strengetje waar geen bloed meer doorheen stroomt. Meestal behandelt de dermatoloog één been per afspraak. De behandeling is nagenoeg pijnloos.
In de behandelkamer wordt terwijl u staat met een stift op uw been aangegeven waar de injecties geplaatst worden. Bij het inspuiten van de vaatjes zijn vaak meerdere prikjes nodig. Er wordt meestal een been per bezoek behandeld. Via een dunne naald in de spatader spuiten we een speciale vloeistof in. Bij deze behandeling laten we expres een soort ontsteking ontstaan. We beschadigen daarvoor de wand van het bloedvat. Door de ontsteking gaat de wand verkleven. De ader verandert daarna in een dunne draad waar geen bloed meer doorheen stroomt. U merkt weinig van de behandeling. Wij vragen u steeds of u iets voelt. In het algemeen geldt:
Tip: Op de eerste avond na de injecties, kunt u hoofdpijn krijgen of u rillerig voelen. Zorg dat u pijnstillers bijv. paracetamol in huis heeft! Deze zijn verkrijgbaar bij drogist of apotheek.
Hoelang moet ik de kous dragen?
Complicaties
Geen enkele behandeling is zonder risico’s. Zo bestaat ook bij sclerocompressietherapie een heel kleine kans op complicaties zoals:
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de een van onderstaande afdelingen: