home

Hevig bloedverlies rond de menstruatie : u kunt hiervoor terecht bij Gynaecologie

Hevig bloedverlies is vervelend, maar kan meestal geen kwaad. Alleen als er sprake is van bloedarmoede, adviseert de arts vaak wel behandeling. Hevig bloedverlies kan verschillende oorzaken hebben, die ieder een andere aanpak vragen. Ongeveer 10 tot 15 procent van de vrouwen heeft last van te ruim bloedverlies en zoekt medische hulp.

Hevig bloedverlies betekent voor elke vrouw iets anders. Sommige vrouwen vinden bloedverlies hevig als het meer is dan zij gewend zijn; andere vrouwen noemen het hevig als zij veel tampons en/of maandverband nodig hebben, doorlekken, of zich zeer vaak moeten verschonen.

Een nauwkeurige definitie van hevig bloedverlies is er niet. Wel is de menstruatiekaart een handig hulpmiddel. Verlies van stolsels (dikke brokken) en bloedarmoede kunnen optreden ten gevolge van hevig bloedverlies. Of hevig bloedverlies een reden is tot verder onderzoek en eventuele behandeling, hangt af van uw klachten. U bent degene die aangeeft of dit nodig is.

Behandelingen

Digitale keuzehulp: kies de behandeling die het beste bij u past

Heeft u last van hevig bloedverlies tijdens uw menstruatie en wordt u doorverwezen naar OLVG? Dan kan een digitale keuzehulp voor deze aandoening u helpen een keuze te maken voor de behandeling die het beste past bij uw situatie. Dit digitale hulpmiddel informeert en begeleidt u bij uw keuze. Bij uw consult met de gynaecoloog bespreekt u de uitkomst van de keuzehulp en maakt u samen een weloverwogen keuze.

Wilt u ook gebruikmaken van de digitale keuzehulp? Neem dan voor uw eerste afspraak contact op met de polikliniek Gynaecologie waar u de afspraak heeft. U ontvangt dan een persoonlijke inlogcode en u kunt zich optimaal voorbereiden voor uw eerste afspraak.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Gynaecologie. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Gynaecologie van OLVG. Laatst gewijzigd: