Polikliniek Gynaecologie

Menstruatiespreekuurwordt gehouden door Polikliniek Gynaecologie

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P1

Tijden spreekuur

1 keer per maand op dinsdagmiddag

Over dit spreekuur

Speciaal voor vrouwen met overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie of met tussentijds bloedverlies hebben we een Menstruatiespreekuur.

Tijdens het spreekuur heeft u een afspraak met de arts. Zo mogelijk wordt binnen één afspraak de diagnose gesteld en een behandeling gestart, zodat u niet meerdere keren naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Tijdens de afspraak op het Menstruatiespreekuur stelt de arts vragen over uw klachten (de anamnese). Ook vindt een algemeen gynaecologisch onderzoek plaats, een inwendige echo om de baarmoeder en eierstokken in beeld te brengen en zo nodig een watercontrastechoscopie. Dit is een echo waarbij met een heel dun slangetje wat water in de baarmoederholte wordt gebracht. Hierdoor is de baarmoeder beter zichtbaar en kan ook de baarmoederholte goed gevisualiseerd worden, waardoor eventuele onregelmatigheden of structuren beter zichtbaar worden. Dit is geen pijnlijk of belastend onderzoek voor de patiënt.

Na de onderzoeken stelt de arts afhankelijk van de bevindingen een behandeling voor. Soms is het nodig extra onderzoek te doen.