Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Een ECV is een veilige manier om het normale hartritme (sinusritme) te herstellen bij patiënten met een hartritmestoornis. Met een defibrillator geeft de arts een elektrische schok aan het hart, om deze als het ware opnieuw op te starten of te ‘resetten’.
Het verloop van de behandeling kan voor OLVG, locatie Oost en OLVG, locatie West verschillen. Kijk voor meer informatie over de ECV in de folder van de betreffende locatie.
Om eventueel bloedstolsel te voorkomen, worden er in het algemeen voor een ECV 4 tot 6 weken bloedverdunnende medicijnen gegeven. Hierop zijn soms uitzonderingen mogelijk.
Op de ochtend van de geplande ECV bepalen wij bij gebruik van vitamine K-antagonisten (acenocoumarol of fenprocoumon) of het bloed voldoende is verdund. Als dit niet zo is, stellen we de behandeling uit. Bij de nieuwe antistollingsmiddelen is dat niet nodig/mogelijk. Wel dient u deze medicijnen daadwerkelijk genomen te hebben!
De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.
Als de controles in orde zijn, mag iemand met een begeleider naar huis. Er vindt een vervolgafspraak voor over 4 tot 6 weken plaats op de polikliniek. Als het nodig is, wordt er een recept meegegeven. Ook geven wij een brief mee voor de huisarts en het laatste ECG.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Hartcentrum.