Kinderafdeling : u kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Kinderafdeling

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, R2

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag

Contact

Routes

Over de verpleegafdeling

Kinderen en tieners van 0 tot 18 jaar verblijven bij een ziekenhuisopname op onze Kinderverpleegafdeling. Deze afdeling is zo kindvriendelijk mogelijk ingericht: licht, vrolijk en met veel ruimtes waar kinderen en hun ouders kunnen ontspannen.

De Kinderverpleegafdeling heeft 16 eenpersoonskamers met eigen badkamer, televisie en internet. Daarnaast zijn er 2 tweepersoonskamers. De kamers zijn zo ingedeeld dat vaders en moeders de hele dag bij hun kind kunnen blijven. Elke kamer heeft een bedbank, zodat een ouder kan blijven slapen.

Ruimte om te spelen

De afdeling heeft een aantal speciale voorzieningen voor kinderen en ouders, zoals een uitgebreid speelgedeelte voor verschillende leeftijden, een kinderbioscoop, zitnisjes voor ouders en kinderen en een huiskamergebied met een leestafel een koffiehoek.

In de middenruimte van de Kinderverpleegafdeling is voor kinderen veel te beleven. Jonge kinderen kunnen hier klauteren en springen of een tekenfilm kijken in een televisiehoekje. Oudere kinderen kunnen relaxen op een bank, een computerspel spelen of een boek lezen of een spelletje doen aan de leestafel. Voor ouders zijn verschillende zithoeken gemaakt.

Onze zorgverlening in tijden van corona

In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Begeleiding

Een opname of operatie kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor een kind. En vaak komt een opname onverwacht. We proberen kinderen op de verpleegafdeling daarom zo veel mogelijk een vaste verpleegkundige te geven. Een pedagogisch medewerker begeleidt kinderen voor op een operatie of behandeling.

Tijdens de opname krijgt uw kind een 'BeterBoek', met laagdrempelige informatie over het verblijf in het ziekenhuis. U kunt uw kind ook zelf helpen door het voor te bereiden op de ziekenhuisopname.

Hier vindt u een video over de Kinderverpleegafdeling. 

Wie werken op de Kinderverpleegafdeling?

  • verpleegkundigen en kinderverpleegkundigen
  • kinderartsen, kinderarts-neonatologen en artsen die in opleiding zijn tot kinderarts
  • pedagogisch medewerker
  • fysiotherapeut
  • psycholoog en medisch maatschappelijk werker
  • logopediste
  • afdelingsassistent
  • secretaresse