Kindergeneeskunde

Kinderafdelingu kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, R2

Bezoektijden

Dinsdag t/m vrijdag

Route

Naar de verpleegafdeling

Oost, R2

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de verpleegafdeling

Locatie Oost

Kinderen en tieners van 0 tot 18 jaar verblijven bij een ziekenhuisopname op onze Kinderverpleegafdeling. Deze afdeling is zo kindvriendelijk mogelijk ingericht: licht, vrolijk en met veel ruimtes waar kinderen en hun ouders kunnen ontspannen.

De Kinderverpleegafdeling heeft 16 eenpersoonskamers met eigen badkamer, televisie en internet. Daarnaast zijn er 2 tweepersoonskamers. De kamers zijn zo ingedeeld dat vaders en moeders de hele dag bij hun kind kunnen blijven. Elke kamer heeft een bedbank, zodat een ouder kan blijven slapen.

Ruimte om te spelen

De afdeling heeft een aantal speciale voorzieningen voor kinderen en ouders, zoals een uitgebreid speelgedeelte voor verschillende leeftijden, een kinderbioscoop, zitnisjes voor ouders en kinderen en een huiskamergebied met een leestafel een koffiehoek.

In de middenruimte van de Kinderverpleegafdeling is voor kinderen veel te beleven. Jonge kinderen kunnen hier klauteren en springen of een tekenfilm kijken in een televisiehoekje. Oudere kinderen kunnen relaxen op een bank, een computerspel spelen of een boek lezen of een spelletje doen aan de leestafel. Voor ouders zijn verschillende zithoeken gemaakt.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Begeleiding

Een opname of operatie kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor een kind. En vaak komt een opname onverwacht. We proberen kinderen op de verpleegafdeling daarom zo veel mogelijk een vaste verpleegkundige te geven. Een pedagogisch medewerker begeleidt kinderen voor op een operatie of behandeling.

Tijdens de opname krijgt uw kind een 'BeterBoek', met laagdrempelige informatie over het verblijf in het ziekenhuis. U kunt uw kind ook zelf helpen door het voor te bereiden op de ziekenhuisopname.

Hier vindt u een video over de Kinderverpleegafdeling. 

Wie werken op de Kinderverpleegafdeling?

  • verpleegkundigen en kinderverpleegkundigen
  • kinderartsen, kinderarts-neonatologen en artsen die in opleiding zijn tot kinderarts
  • pedagogisch medewerker
  • fysiotherapeut
  • psycholoog en medisch maatschappelijk werker
  • logopediste
  • afdelingsassistent
  • secretaresse