Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

18 november 2019

Uroloog Liselotte Boevé -------- BIOPT VAN DE PROSTAAT VIA DE HUID IS VEILIGER EN MINDER BELASTEND ---

‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Erica Bakkum vleesboom? Blijf er niet mee lopen!

    Een vleesboom; het is niet het favoriete gespreksonderwerp van de meeste mensen. En ook met de vervelende klachten die deze goedaardige knobbels in de baarmoederwand kunnen veroorzaken lopen vrouwen niet te koop. Ze gaan dan ook vaak laat naar een arts. En dat is jammer vindt OLVG-gynaecoloog Erica Bakkum.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Paul van Kesteren endometriose, je krijgt er buikpijn van!

    Vrouwen met endometriose – baarmoederslijmvlies dat buiten de baarmoeder zit - gaan voor een behandeling momenteel vaak nog noodgedwongen naar België. Veel Nederlandse artsen durven deze complexe operatie niet aan. En dat moet anders, vindt gynaecoloog Paul van Kesteren. In zijn blog vertelt hij wat hij doet om vrouwen binnen en buiten OLVG de beste behandeling te kunnen bieden.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Verpleegkundig consulent Marieke Boerema waarom praten vrouwen toch zo weinig met elkaar over de overgang?

    Vrouwen praten nog liever met elkaar over hun belastingaangifte dan over de overgang”, verzucht verpleegkundig consulent Marieke Boerema. "Daardoor weten veel vrouwen amper wat ze kunnen verwachten van deze fase. En door het hardnekkige idee dat het ‘zwak’ zou zijn om medische hulp te vragen bij overgangsklachten blijven vrouwen bovendien soms jarenlang onnodig tobben over ernstige problemen.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Verpleegkundige Wilma Gootjes in de gynaecologische stoel

    Een gynaecologisch onderzoek of een gynaecologische behandeling, veel vrouwen zien er erg tegenop. Verpleegkundige Wilma Gootjes van de polikliniek Gynaecologie vertelt in haar blog hoe een nare ervaring uit haar persoonlijke leven haar nog elke dag motiveert om patiënten op een zo goed mogelijke manier te begeleiden.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Erica Janszen lang niet altijd opereren bij een verzakking

    "Ik hoef toch geen matje?", vragen patiënten met een verzakking gynaecoloog Erica Janszen vaak als ze voor het eerst op het spreekuur komen. 'Het is jammer dat dit schrikbeeld is ontstaan', vertelt ze in haar blog, "want er zijn bij een verzakking (prolaps) vaak veel meer behandelmogelijkheden.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Celine Radder het beste uit twee werelden

    Van Sint Lucas Andreas naar OLVG, locatie West… voor mij was het een natuurlijke stap. Achter de schermen was ik er al een tijd mee bezig. Ik was vooral benieuwd naar wat mijn patiënten ervan zouden vinden. Grappig genoeg was het vooral de naam waar mensen aan moesten wennen. ‘Heet het dan niet meer Sint Lucas?’ Nee, zo heet het inderdaad niet meer. 

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Fertiliteitsarts Paul Flierman ik zie blijdschap en teleurstelling

    Op mijn spreekuur zie ik mensen uit allerlei landen en lagen van de bevolking. Wat ze gemeen hebben: een kinderwens. De kans om in het eerste jaar zwanger te raken is over het algemeen vrij groot. Als dit na een tijd niet is gelukt, groeit vaak de frustratie en zoeken mensen hulp.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Erica Bakkum je eigen keuze is meestal de beste

    Als ik iets elke dag op mijn spreekuur bevestigd zie, is het dat iedere vrouw anders is. Anders in het leven staat, andere behoeftes heeft, in een andere levensfase is of in andere omstandigheden verkeert. Daarbij horen andere keuzes. Ook als het om een behandeling gaat.

    Lees verder

Pagina's