home

Ondersteuning

OLVG wil studenten en onderzoekers zo goed mogelijk ondersteunen bij het opzetten, uitvoeren en implementeren van wetenschappelijk onderzoek.

Het Leerhuis van OLVG bouwt aan een omgeving voor onderzoekers om goed onderzoek te doen:

  • Uitgebreide Medische Bibliotheek
  • Professionele informatiespecialisten die advies en hulp bieden bij zoekvragen
  • Adviseurs voor logistieke, methodologische, epidemiologische en statistische vragen
  • Goed wetenschapsklimaat

Ook verzorgt het Leerhuis diverse cursussen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en evidence based practice, zoals good clinical practice en statistiek. Alle nieuwe onderzoekers worden op pad geholpen middels een bijeenkomst voor nieuwe onderzoekers.

Het wetenschapsbureau en de medische bibliotheek ondersteunen medewerkers van OLVG bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek. In persoonlijke gesprekken bieden we logistieke, methodologische, epidemiologische en statistische ondersteuning. De informatiespecialisten geven advies en hulp bij medische, verpleegkundige en gezondheidsgerelateerde zoekvragen.

Onderzoek kan alleen starten wanneer dit is goedgekeurd door de raad van bestuur. Het wetenschapsbureau kan ondersteunen bij het toetsen van lokale uitvoerbaarheid.

Studenten kunnen voor een wetenschappelijke stage aansluiten bij lopend onderzoek, bijvoorbeeld een van de onderzoekslijnen van onze hoogleraren.