OLVG organiseert publieksacademie over slaap(gebrek)

Op donderdag 17 oktober organiseert OLVG, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, voor de tweede keer een publieksacademie. Na een geslaagde eerste editie over drugs en het hart, staat dit keer het thema: ‘Welterusten Amsterdam: wat slaap(gebrek) doet met je gezondheid’ centraal. Kristel Kasius, neuroloog en somnoloog in OLVG, neemt bezoekers mee in de wondere wereld van slaap.

Kristel, hoofdspreker op het evenement, vertelt hoe slaap precies werkt, welke problemen zij zoal ziet in het Slaapcentrum van OLVG en wat de gevolgen zijn van te weinig slaap. Ze ontkracht mythes en legt uit wat je kunt doen (en laten!) voor een goede nachtrust.
Schrijver en psycholoog Thijs Launspach (auteur van o.a. Fokking druk) gaat tijdens de publieksacademie als gastspreker in op de rol van slaap in onze huidige prestatiemaatschappij.

Informatie en aanmelden

Wilt u dit evenement over slaap niet missen? Of heeft u patiënten die hierin geïnteresseerd zijn? Iedereen kan zich gratis aanmelden via Pakhuis de Zwijger. Meer weten over het programma en de sprekers? Op onze website staat alle informatie.

Over de publieksacademie

Met de publieksacademie wil OLVG medische kennis toegankelijk maken voor inwoners van Amsterdam. Kennis, verhalen en ervaringen delen die normaal vaak binnen de ziekenhuismuren blijven. Doel van deze lezingen in de stad is Amsterdammers te inspireren en op een laagdrempelige manier laten nadenken over actuele gezondheidsthema’s, leefstijl of ziektebeelden.

Heeft u de eerste editie van de publieksacademie over drugs en het hart gemist? Blik dan terug en bekijk o.a. de livestream, foto's en animaties.