home

Kindergeneeskunde start met teleconsultatie

In navolging van Longgeneeskunde en Interne Geneeskunde is het vanaf 15 mei 2019 ook mogelijk om een digitale vraag te stellen aan een kinderarts met behulp van teleconsultatie.

Kinderarts Kaj Wage ziet alleen maar voordelen: ‘Als de huisarts ons een niet-spoedeisende vraag kan stellen waarmee hij of zij verder kan, betekent dit dat ouders niet meer naar het ziekenhuis hoeven te komen en het kind niet extra hoeft te verzuimen van school. Bovendien neemt daardoor de druk op ons intercollegiale telefoonnummer af en zijn we beter bereikbaar voor spoedvragen. We hebben ook op deze manier de tijd om in alle rust een gedegen antwoord te geven. Voor iedereen een win-situatie!’

Soort vragen Kindergeneeskunde (alleen voor niet-spoedeisende vragen!)

  • alle algemene consulten kindergeneeskunde voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Daarnaast heeft Kindergeneeskunde specialisten in huis voor het beantwoorden van digitale niet-spoedeisende vragen over kinderneurologie, kinderreumatologie, kinderallergie, kindercardiologie, kinderendocrinologie en kindernefrologie.

Een teleconsult vraagt u aan via ZorgDomein en het antwoord op uw vraag krijgt u binnen drie werkdagen terug via Edifact (ZorgMail).

Lees ook de eerdere berichtgeving over teleconsultatie

Betrokken zorgverleners en afdelingen

Foto van K. Wage

drs. K. Wage

kinderarts

Kindergeneeskunde