3 vragen aan Floor van Deudekom, geriater

In deze rubriek van Verwijsnieuws leert u een van onze specialisten of een van de huisartsen waarmee we samenwerken beter kennen aan de hand van drie vragen.

deze keer: Floor van Deudekom, geriater.

Wat is jouw specialiteit binnen de geriatrie?

Met veel plezier ben ik als geriater werkzaam in OLVG. De complexe problematiek, en de diversiteit aan patiënten zijn boeiend en uitdagend. Patiënten krijgen vaak meerdere problemen tegelijkertijd en we moeten ook soms lastige besluiten nemen. Dat betekent dat we voor elke patiënt naar een passende oplossing zoeken en een behandelplan maken dat past bij de situatie van de patiënt. Daarnaast ben ik bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet ik me actief in voor de deelname van (kwetsbare) patiënten aan onderzoek.

Hoe zou je jullie vakgroep omschrijven?

In onze vakgroep is samenwerking erg belangrijk. Dat doen we zowel in het ziekenhuis, met andere specialisten, als buiten het ziekenhuis. We zijn graag laagdrempelig benaderbaar.

Hoe zie je de ontwikkelingen in de samenwerking met verwijzers in de toekomst voor je

We merken allemaal dat de zorg onder druk staat. Ik hoop in de toekomst met de verwijzers fijn samen te werken om de oudere Amsterdamse patiënt de zorg te bieden die hij/zij verdient. Ik hoop dat we elkaar daarin kunnen ondersteunen en (soms creatieve) oplossingen bedenken.