Aandoeningen & behandelingen

Teen - hallux valgusu kunt hiervoor terecht bij Orthopedie

Bij een hallux valgus staat de grote teen scheef in de richting van de andere tenen. De grote teen kan zelfs onder of boven de tweede teen komen te staan en deze van zijn plaats duwen.

Aan de zijkant van de voet ontstaat een knobbel, deze kan rood en pijnlijk zijn. Schoenen dragen en lopen kan pijn doen. Een operatie aan uw grote teen wordt ook wel een hallux valgus operatie genoemd.

Hoe ontstaat het?

Meerdere factoren spelen een rol bij een standsafwijking van de grote teen. Deze aandoening komt vooral bij vrouwen voor. Dit komt vaak door het dragen van hoge hakken en te krappe schoenen. Het conservatieve traject kan bestaan uit schoenaanpassingen, steunzolen en/of fysiotherapie. Als conservatieve therapie geen verbetering biedt is een operatie de enige oplossing.

Klachten

Bij patiënten met een hallux valgus staat de grote teen scheef en daarvan ervaren ze hinder. Er ontstaat een knobbel aan de zijkant welke pijnlijk en rood kan zijn. Zij hebben moeite met lopen, meestal door pijnklachten bij het lopen (zowel met als zonder schoen) en het vinden van passende schoenen is lastig.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met Orthopedie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Orthopedie van OLVG. Laatst gewijzigd: 06 juli 2020