Opnieuw Gouden thermometer voor OLVG

Voor het zesde jaar op rij voldoet OLVG aan de criteria voor het gouden niveau van de Milieuthermometer Zorg. Hiermee laten we zien dat we behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid in de zorg. Door te voldoen aan het gouden niveau, voldoet OLVG - als enige ziekenhuis is in Amsterdam en omstreken - ook aan de eisen van het nationale keurmerk Milieukeur.

Er is onder andere gestart met het gescheiden inzamelen van laryngoscoopbladen. Deze medische hulpmiddelen kunnen omgesmolten worden tot een grondstof waar weer nieuwe medische hulpmiddelen van gemaakt kunnen worden. Een primeur in Nederland.

Daarnaast hebben we, na het stopzetten van het gebruik van het narcosegas Desfluraan, ook het gebruik van het narcosegas Sevofluraan aanzienlijk verminderd. Narcosegassen zijn veel sterkere broeikasgassen dan CO2. Eén flesje Sevofluraan van 240 ml is net zo vervuilend als 350 km rijden met een benzineauto. Door te stoppen met Sevofluraan verminderen we onze CO2-uitstoot met 7.747 kg. Dat staat gelijk ruim 10x op en neer naar Marrakech, Marokko.

Meer informatie 

Benieuwd naar wat OLVG nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Ga dan naar www.olvg.nl/duurzaamheid. Hier vindt u ook het jaarverslag van 2020.

De heer Troost van het Keurmerkinstituut overhandigt het certificaat aan lid raad van bestuur OLVG Roxanne Vernimmen. Van links naar rechts op de achtergrond: Cees Buren (chief financial officer OLVG), Ellen Parma (scheidend milieucoördinator OLVG) en Marleen Kuyt (coördinator Duurzaamheid OLVG).