home

OLVG opent poliklinieken in avonduren voor patiënten Slotervaart

De poliklinieken van OLVG, locatie West zijn komende donderdagavond en volgende week woensdag en donderdagavond open voor patiënten van MC Slotervaart. OLVG draait deze extra spreekuren om patiënten van MC Slotervaart snel meer duidelijkheid te kunnen geven over het vervolg van hun behandeling. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en OLVG hebben afspraken gemaakt om deze avonden te organiseren.

Afbeelding gevel OLVG West

Over de structurele opvang van de poliklinische patiënten zijn de Amsterdamse ziekenhuizen in gesprek met Zilveren Kruis en de andere zorgverzekeraars.

Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG: ‘Er is veel onrust en onzekerheid onder patiënten van MC Slotervaart. Het belangrijkste nu is dat patiënten en hun families goed worden opgevangen en snel duidelijkheid krijgen over het vervolg van hun behandeling. Met deze extra inspanning hopen we de rust onder de patiënten en in de stad weer te herstellen.’

Extra poli’s

OLVG ziet al een toename van het aantal aanmeldingen op de poli’s. Met de extra avonden creëert OLVG ruimte voor de opvang van patiënten van Slotervaart terwijl de zorg voor reguliere patiënten gewoon doorgaat en wachttijden niet verder oplopen. 

Patiënten met een verwijzing van hun behandelend arts van het MC Slotervaart kunnen komende donderdagavond 8 november tussen 17.00 uur en 20.00 uur terecht op de volgende poli’s:

  • Longgeneeskunde
  • Interne Geneeskunde
  • Maag-,Darm- en Leverziekten
  • Dermatologie
  • KNO

Opvang in OLVG tot nu toe

Samen met de andere ziekenhuizen in Amsterdam heeft OLVG de zorg opgevangen voor de klinische patiënten van MC Slotervaart. OLVG ziet daarnaast een flinke toename van het aantal patiënten op de Spoedeisende hulp. Ook is al een deel van de patiënten met een (oncologisch) zorgtraject overgedragen aan andere ziekenhuizen, waaronder OLVG.

Informatie voor patiënten

Bekijk de veelgestelde vragen.