Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 6 november 2018

OLVG opent poliklinieken in avonduren voor patiënten Slotervaart

De poliklinieken van OLVG, locatie West zijn komende donderdagavond en volgende week woensdag en donderdagavond open voor patiënten van MC Slotervaart. OLVG draait deze extra spreekuren om patiënten van MC Slotervaart snel meer duidelijkheid te kunnen geven over het vervolg van hun behandeling. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en OLVG hebben afspraken gemaakt om deze avonden te organiseren.

Over de structurele opvang van de poliklinische patiënten zijn de Amsterdamse ziekenhuizen in gesprek met Zilveren Kruis en de andere zorgverzekeraars.

Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG: ‘Er is veel onrust en onzekerheid onder patiënten van MC Slotervaart. Het belangrijkste nu is dat patiënten en hun families goed worden opgevangen en snel duidelijkheid krijgen over het vervolg van hun behandeling. Met deze extra inspanning hopen we de rust onder de patiënten en in de stad weer te herstellen.’

Extra poli’s

OLVG ziet al een toename van het aantal aanmeldingen op de poli’s. Met de extra avonden creëert OLVG ruimte voor de opvang van patiënten van Slotervaart terwijl de zorg voor reguliere patiënten gewoon doorgaat en wachttijden niet verder oplopen. 

Patiënten met een verwijzing van hun behandelend arts van het MC Slotervaart kunnen komende donderdagavond 8 november tussen 17.00 uur en 20.00 uur terecht op de volgende poli’s:

 • Longgeneeskunde
 • Interne Geneeskunde
 • Maag-,Darm- en Leverziekten
 • Dermatologie
 • KNO

Opvang in OLVG tot nu toe

Samen met de andere ziekenhuizen in Amsterdam heeft OLVG de zorg opgevangen voor de klinische patiënten van MC Slotervaart. OLVG ziet daarnaast een flinke toename van het aantal patiënten op de Spoedeisende hulp. Ook is al een deel van de patiënten met een (oncologisch) zorgtraject overgedragen aan andere ziekenhuizen, waaronder OLVG.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatie voor patiënten

 • Wie kunnen terecht op deze extra poliklinische spreekuren? 

Patiënten van het MC Slotervaart die:

- in november of december een afspraak gepland hadden in MC Slotervaart. LET OP: u heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw behandelend arts van MC Slotervaart.

 • Wanneer zijn deze extra poliklinische spreekuren?

Op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur opent OLVG haar deuren. Als blijkt dat na komende donderdag nog behoefte is aan extra poli-spreekuren, dan worden volgende week woensdag en donderdag extra avonden georganiseerd.

 • Waar kan ik terecht?

OLVG, locatie West

 • Heb ik een verwijzing nodig?

Ja. U bent welkom op de spreekuren, zodra wij een verwijzing van uw behandelend arts hebben. Zonder verwijzing kunnen wij u helaas niet verder helpen.

 • Hoe krijg ik een verwijzing van mijn arts in het Slotervaart?

Hiervoor kunt u contact opnemen met MC Slotervaart via telefoonnummer 020 512 93 33.

 • Hoe plan ik een afspraak?

Bel met 020 510 82 20 – dit nummer is vanaf woensdag 7 nov 8.00 uur bereikbaar