home

OLVG ontvangt roze lintje patiëntgerichte borstkankerzorg

Deze week is bekend geworden dat OLVG opnieuw het roze lintje heeft ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Jaarlijks reikt BVN de lintjes uit, als keurmerk voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg.

Afbeelding Roze Lintje

Ziekenhuizen worden jaarlijks door BVN beoordeeld in de Monitor Borstkankerzorg. Er wordt getoetst op verschillende criteria wat betreft zorgaanbod, ervaring, samenstelling van het behandelteam en ervaringen van patiënten. Ook wordt er gekeken in hoeverre ziekenhuizen patiënten in staat stellen zelf een keuze te maken over hun behandeling. Het roze lintje helpt patiënten bij het kiezen voor goede borstkankerzorg die aansluit op specifieke wensen.

Samenwerking Oncologisch Centrum Amsterdam

OLVG werkt op het gebied van borstkankerzorg nauw samen met het BovenIJ ziekenhuis. Zo bespreken artsen uit beide ziekenhuizen gezamenlijk diagnose en behandelplan van elke patiënt in een multidisciplinair overleg. Borstkankerpatiënten uit het BovenIJ ziekenhuis worden door de eigen chirurg op locatie West van OLVG geopereerd. Ieder jaar worden ongeveer 400 patiënten met borstkanker behandeld binnen het oncologisch samenwerkingsverband. Door deze intensieve samenwerking kunnen patiënten voor behandeling altijd terecht bij een ziekenhuis bij hen in de buurt.

Verpleegkundig specialist Marieke Arnolds-Bouw: 'Dankzij de samenwerking kunnen vrouwen bij een vermoeden van borstkanker binnen 24 uur terecht op één van de drie locaties van onze ziekenhuizen. Hierdoor krijgen zij zo snel mogelijk duidelijkheid.'

OLVG werkt binnen de landelijke organisatie Santeon ook met andere ziekenhuizen samen om de borstkankerzorg te verbeteren.

Meer informatie over onze borstkankerzorg.