OLVG heeft primeur op Spoedeisende Hulp met 'high-end CT-scanner'

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van OLVG, locatie West is deze week een ‘high-end CT-scanner’ in gebruik genomen. De nieuwe CT-scanner is dankzij een speciale detector van 16 cm in staat om razendsnel beelden te maken van zeer hoge kwaliteit en is hiermee zeer geschikt voor het in kaart brengen van hartproblemen en beroertes. OLVG is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze geavanceerde scanner in gebruik neemt.

‘Ferrari onder de CT-scanners’

Volgens Giorgos Karas, radioloog bij

OLVG heeft primeur op Spoedeisende Hulp met ‘high-end CT-scanner’

Vakgroep Radiologie OLVG, locatie West, is het apparaat de ‘Ferrari onder de CT-scanners’ en biedt het belangrijke voordelen voor patiënten: ‘Door de hoge kwaliteit van het beeld kunnen we nu nóg nauwkeuriger een diagnose stellen. De snelheid waarmee het beeld wordt gemaakt - minder dan een seconde - zorgt er bovendien voor dat het apparaat veel minder gevoelig is voor beweging. Daarnaast wordt de patiënt door de nieuwe techniek minimaal blootgesteld aan straling. Dit is vooral belangrijk voor bijvoorbeeld kinderen of patiënten die zwanger zijn. Maar zelfs een Ferrari presteert alleen maar goed met het juiste team: de laboranten, doktersassistentes en radiologen.’

Hartproblemen en beroertes

Door de snelheid waarmee het beeld wordt gemaakt en de hoge kwaliteit hiervan, is de high-end CT-scanner onder andere zeer geschikt voor het in kaart brengen van hartproblemen en beroertes. Karas: ‘Deze CT-scanner is een aanwinst voor de patiënt en OLVG. Met de aanschaf lopen we in Nederland voorop, innoveren we. De capaciteitsgrenzen van de oude CT-scanner waren ruimschoots bereikt waardoor de toegangstijden opliepen. Nu kunnen we er weer tegenaan’.